Ervaring: drie weken op reis met de iPhone

Mitch Wagner van Information Week ging drie weken op reis zonder laptop, maar met de iPhone. Hij ontdekte positieve eigenschappen, maar raakte ook gefrustreerd van de mailapplicatie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ReizigerMitch Wagner van Information Week zette zijn laptop drie weken lang aan de kant en gebruikte de iPhone als belangrijkste computer voor onderweg. Hij leerde de iPhone op een andere manier waarderen, maar raakte ook gefrustreerd door de beperkingen. Het toetsenbordje bleek niet het grootste probleem: Mitch typte tijdens zijn reis een verslag voor zijn persoonlijke weblog van 2.600 woorden, vergelijkbaar met 10 getypte pagina’s.

De grootste beperking is volgens Mitch de e-mailclient: er zit geen filterfunctie in en je kunt geen sorteerregels instellen. Hij wilde wel meteen op de hoogte worden gebracht als vrienden en familieleden een mailtje stuurden, maar wilde niet meteen weten als iemand besloten had om zijn Twitterfeed te volgen. Bij terugkomst richtte hij zijn mailaccount zo in, dat alle nieuwsbrieven, mailinglijsten en andere onzin naar een apart Gmail-account gaan. Mitch ontdekte ook nog wat onverwachte meevallers: er zit geen laadindicatorlampje op de iPhone. Dat betekent dat je ‘s nachts in je hotelkamer rustig kunt slapen, zonder dat vervelende lampje te zien brangen. Een andere opvallende waarneming van Mitch is dat de iPhone een discreet apparaat is: als je het toestel in het openbaar tevoorschijn haalt ziet het er niet uit als een high-tech bling-apparaat, waardoor het niet de aandacht van zakkenrollers en andere criminelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 14:12
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.