Eerste virus voor iPhone blijkt domme fout

Een Amerikaan kreeg de schrik van zijn leven, toen er een dreigende boodschap op het scherm van zijn gloednieuwe iPhone verscheen. Apple Support bevestigde dat het een virus kon zijn, maar de werkelijkheid blijkt anders.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Een Gizmodo-lezer dacht dat zijn iPhone een virus had opgelopen. De Apple-supportmedewerker die hij inschakelde vertelde immers: “hmmm, klinkt als een virus”. Maar in werkelijkheid bleek de angstaanjagende boodschap op het scherm een songtitel te zijn.

Wat was er precies aan de hand? De Gizmodo-lezer hoorde een geluidje alsof er een sms binnenkwam, keek op het scherm en zag tot zijn schrik dat de datumweergave op de iPhone was vervangen door de tekst “Player Haters (Red Alert)”. Paniek… snel Apple Support gebeld, die zo vriendelijk was om de suggestie te geven dat het wel een virus zou kunnen zijn.

In werkelijkheid blijkt er iets anders aan de hand: de iPhonebezitter was nogal slecht op de hoogte van zijn eigen muziekcollectie. Player Haters is namelijk geen dreigende boodschap, maar een nummer van de band Red Alert. Bij het pauzeren van een muzieknummer wordt de datum op het standbyscherm vervangen door de naam van de song, zodat je in een oogopslag ziet waar je bent gebleven.

Het lukt de Gizmodo-lezer niet om de fout te reproduceren en dat verbaast ons niets: wie na een rare melding niet even verder kijkt, maar meteen Apple Support belt is gewoon dom en onhandig.

Bij Via: Gizmodo is de discussie intussen in volle gang of ze deze stommiteit wel als breaking news hadden moeten brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:49
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.