Duitse WePad heeft alles wat de iPad niet heeft

De WePad lijkt in alle opzichten de tegenpool van de iPad: snellere processor, groter scherm, ondersteuning voor Flash, geheugenuitbreiding en nog goedkoper ook.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wepadDe WePad van het Duitse bedrijf Neofonie zou een alternatief kunnen zijn voor mensen die een iPad willen. Het apparaat draait echter niet op iPhone OS, maar op Android. Pluspunten: er zitten usb-poorten op, een ingebouwde kaartlezer en een mogelijkheid om het geheugen uit te breiden. Het touchscreen is ook veel groter en heeft bovendien een multitouch-functie. Zelfs de processor is sneller en Flash werkt gewoon. Er zit een webcam in en multitasking is ook geen probleem. Kortom: wie wil er nog een iPad kopen, als er een apparaat is dat op alle fronten beter is?

De WePad komt ook nog eerder op de Europese markt en is goedkoper dan de iPad. Volgende maand kunnen geïnteresseerden beginnen met het plaatsen van een pre-order. De WePad heeft echter niet meteen een hippe en snelle doelgroep op het oog, maar eerder de oudere gebruikers die kranten en tijdschriften willen lezen, weinig ervaring met pc’s hebben en makkelijk toegang hebben tot de digitale wereld waar hun kinderen en kleinkinderen al actief zijn. Kletsen via de webcam, internetten en e-mailen zijn toepassingen die deze gebruikers willen doen.

wepad

Fabrikant Neofonie bestaat al 12 jaar en brengt een zoekmachine met de naam WeFind en een digitaal uitgeefplatform met de naam WeMagazine op de markt. Mogelijk heeft Neofonie al een deal gesloten met de grootste uitgeefketen in Duitsland, Springer. De fabrikant denkt niet alleen de iPad maar ook de Kindle te kunnen verslaan. Bovendien kunnen ze de uitgevers wel direct de mogelijkheid geven om abonnementen af te sluiten en alle informatie daaromtrent te beheren. Bij de iPad is volgens uitgevers juist het knelpunt dat alle betalingen via Apple lopen, waardoor de uitgevers niet langer beschikken over alle naam- en adresgegevens van betalende klanten.

Toch zal het spannend zijn om te kijken hoe succesvol de WePad gaat worden: gaan mensen kiezen op basis van specificaties? Of toch voor de eenvoud van de iPad? In de folder van Neofonie zie je de specificaties van beide apparaten naast elkaar.

Tipgever: Leon

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2010, 21:51
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.