DrawQuest tekenapp nu ook op iPhone en iPod touch

DrawQuest is nu ook op iPhone en iPod touch te installeren. De tekenapp geeft je elke dag een nieuwe opdracht, waarbij je het resultaat met anderen kunt vergelijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

drawquest icoonEr verschenen de afgelopen tijd zoveel leuke nieuwe iOS-apps dat we niet aan allemaal toekwamen. DrawQuest bijvoorbeeld, de grappige tekenapp die nu ook op alle iDevices met iOS 7 te gebruiken is. DrawQuest maakte de update naar 3.0 en is nu een universele app, dus geschikt voor iPhone, iPod touch en iPad. Voorheen was de app alleen op de iPad te gebruiken. In DrawQuest krijg je elke dag een opdracht om te tekenen. De ene keer is het een draak, de andere keer een kerstboom of een sneeuwpoppetje. Nadat je klaar bent met de opdracht kun je kijken hoe anderen de opdracht hebben uitgevoerd. Het levert vaak indrukwekkende kunstwerkjes op, waarvan je denkt: “Goh, dat ik daar zelf niet aan gedacht heb!” Elke dag is er weer een andere opdracht. DrawQuest is gemaakt door 4chan-oprichter Chris Poole.

drawquest-iphoneMensen met een oudere iPhone kunnen echter niet meedoen met de tekenpret, want DrawQuest werkt na de update alleen nog op iOS 7. In de app zijn meteen ook wat design-aanpassingen gedaan, zodat het beter aansluit op de nieuwe stijl van iOS. Er zit in de app zelfs een nieuwe functie: Quests maken. Dat houdt in dat je zelf je eigen Quest kunt bedenken, die je naar anderen stuurt. Je volgers krijgen de tekenopdracht te zien en kunnen erop reageren door zelf een tekening te maken. Het kan een leuke manier zijn om fan art te verzamelen, tijdens een kinderpartijtje tekeningen te laten maken of met de hele familie leuke tekeningen te maken voor een jarige. Het maken van Quests werkt voorlopig alleen op de iPhone en iPod touch, maar binnenkort zal het ook op de iPad en iPad mini beschikbaar zijn. Nog wat andere verbeteringen in de vernieuwde app: inzoomen op het tekenblad en een nieuw penseel waarmee je je tekenblad meteen kunt vullen in één kleur.

Ben je op zoek naar een tekenapp, maar heb je liever niet eentje die iedereen gebruikt, dan hebben we nog een andere suggestie. De tekenapp Tayasui is nu ook geschikt geworden voor iPhone en iPod touch en krijgt behoorlijk goede waarderingen van Nederlandse gebruikers. De insteek van Tayasui is wel heel anders: geen tekenopdrachten, maar gewoon met eigen fantasie tekeningen maken op je scherm.

Downloaden: DrawQuest (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 15:49
Onderwerp drawquest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.