Corona 5.0.1 Untether 1.0-3 lost problemen op met launchctl (jailbreak)

De untethered jailbreak van iOS 5.0.1 blijkt soms problemen te veroorzaken met launchctl, maar een oplossing is al voorhanden en eenvoudig uit te voeren in de vorm van Corona 5.0.1 Untether 1.0-3.

iOS 5.0.1 untethered jailbreakAls je bij het verschijnen van een nieuwe jailbreak meteen aan de slag gaat, weet je dat een jailbreak op dat moment nog kinderziektes kan hebben voor sommige gebruikers. Zo ook met de untethered jailbreak van @pod2g die gisteren werd uitgebracht voor de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en iPad op iOS 5.0.1. De kersverse jailbreak blijkt soms problemen te veroorzaken met launchctl, maar een oplossing is al voorhanden dankzij @planetbeing en is eenvoudig uit te voeren.


Launchctl werkt in combinatie met launchd om daemons (achtergrondprocessen) te (un)loaden en beheert meer in het algemeen ook launchd. De problemen met launchctl worden ondervonden door zowel gebruikers die direct een untethered jailbreak met redsn0w uit hebben gevoerd als gebruikers die de Corona 5.0.1 Untether via Cydia hebben geïnstalleerd. In beide gevallen kunnen de problemen opgelost worden door Corona 5.0.1 Untether versie 1.0-3 via Cydia te installeren. Het is ook mogelijk versie 0.9.10b2 (of hoger) van redsn0w te downloaden en deze jailbreak opnieuw te gebruiken, waarbij de optie Install Cydia dan uitgevinkt moet worden.

Corona 5.0.1 Untether 1.0-3 is beschikbaar via de standaard aanwezige repository van Tangelo (Saurik). redsn0w 0.9.10b2 is beschikbaar voor OS X en Windows via de blog van het iPhone Dev Team.
In navolging van de nieuwe jailbreak heeft het iPhone Dev Team ook PwnageTool 5.0.1 uitgebracht, waarmee Mac OS X gebruikers een custom firmware kunnen aanmaken om met behoud van hun baseband (modemfirmware) te updaten naar iOS 5.0.1, om alle mogelijkheden wat betreft het unlocken van een iPhone open te houden. Daarnaast heeft Cydia een kleine update gehad naar iOS 1.1.3 voor compatibiliteit met de nieuwe jailbreak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.