China Unicom verkocht tot nu toe 100.000 iPhones

China Unicom heeft tot nu toe 100.000 iPhones verkocht, zegt bestuursvoorzitter Chang Xiaobing. Dat lijkt veel, maar uitgesmeerd over 40 dagen zijn het slechts 2500 stuks per dag.

iphone chinaDe tegenvallende verkoop van de iPhone in China blijkt in de praktijk toch wel mee te vallen. China Unicom meldt, dat er in eerdere berichtgeving een komma verkeerd stond en dat ze sinds de lancering in oktober geen 10.000 maar 100.000 stuks hebben verkocht. Is dat veel? Het is maar hoe je het bekijkt. In het eerste verkoopweekend werd geklaagd dat er maar 5.000 toestellen waren verkocht. Het huidige aantal van 100.000 stuks schept weer wat hoop, maar komt uiteindelijk neer op gemiddeld 2.500 stuks per dag.

Gezien het enorme aantal Chinese mobiele telefoonbezitters (meer dan 720 miljoen) valt de verkoop toch weer een beetje tegen.

Bestuursvoorzitter Chang Xiaobing liet weten dat geruchten dat zijn bedrijf zich verplicht heeft om in een periode van vijf jaar 5 miljoen iPhones af te nemen, niet helemaal correct zijn. China Unicom is de marketingstrategie aan het heroverwegen en Chang denkt dat er wel eens meer dan 5 miljoen stuks verkocht kunnen worden. Volgens Chang hadden eerdere cijfers die circuleerden, zoals over de vijf stuks die via webwinkel Taobao waren verkocht, betrekking op de verkoop van losse toestellen zonder abonnement. China Unicom biedt echter ook toestellen met abonnement aan, waarbij je in vier gevallen de iPhone gratis krijgt.

Via: Fortune

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2009, 18:27
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.