CBS: ‘Bijna de helft van Nederlandse huishoudens heeft een tablet’

Een onderzoek van CBS stelt dat bijna de helft (45 procent) van de Nederlandse huishoudens een tablet heeft liggen.

ipad thuisOp het moment heeft 45 procent van alle Nederlandse huishoudens een tablet. Dit blijkt uit een onderzoek van CBS. Bij huishoudens met ouders en kinderen ligt dit percentage zelfs op 62 procent. Huishoudens bestaande uit één persoon van 45 jaar of ouder hebben het minst een tablet in huis: hierbij ligt het percentage op 23 procent. Het onderzoek maakt geen onderscheid in de verschillende soorten tablets, maar vermoedelijk zal een aardig deel van Nederland een iPad in huis hebben liggen. Anderhalf jaar geleden stelde GfK dat het merendeel van de Nederlandse tabletgebruikers een iPad bezit.

CBS tablet groei

Dit is voor het eerst dat CBS dergelijke cijfers over tabletbezitters in Nederland naar buiten brengt, dus het is niet duidelijk in hoeverre er sprake is van een groei ten opzichte van afgelopen jaren. Als de eerste iPad drijfveer was achter deze flinke tabletgroei, dan is dit vrij snel gebeurd: de iPad eerste generatie werd in 2010 door Apple gepresenteerd.

Tablets per huishouden

Uit het onderzoek van CBS blijkt dat 95 procent van de huishoudens in Nederland inmiddels internettoegang heeft, zeven op de tien van deze huishoudens hiervoor een smartphone gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2013, 17:15
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.