Canada krijgt iPhone, Frankrijk voorlopig niet (update)

In Canada kan de iPhone al vanaf half oktober verkrijgbaar zijn, via het netwerk van Rogers Wireless, maar voor een hoge prijs: $799. En in Frankrijk lijkt de overeenkomst tussen Apple en Orange definitief voorbij.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone in CanadaApple gaat vanaf half oktober de iPhone via de Canadese operator Roger Wireless verkopen, meldt technologiestie Digital Journal. De website zegt dat een bron binnen de Canadese webwinkel Holt Renfew heeft bevestigd dat ze de telefoon binnne twee weken krijgen voor $799. In Frankrijk ziet de situatie er somberder uit: daar wordt de iPhone dit jaar niet meer verwacht.

Er lijkt in Canada geen sprake van een realistische deal. Eerder waren er al klachten over de hoge prijs die Rogers Wireless voor databundels vraagt. Gekoppeld met deze hoge aankoopprijs (een Canadese dollar is bijna gelijk aan een Amerikaanse dollar) moeten de Canadezen wel heel graag een iPhone willen om overstag te gaan voor dit aanbod.

In Frankrijk zitten de iPhone-liefhebbers intussen met een wet in hun maag, die bedoeld was om consumenten vrije keuze te bieden en te beschermen. De wet bepaalt dat de iPhone zowel met als zonder abonnement verkocht moet worden. Een exclusieve deal met de Franse operator Orange wordt nu lastig, zeker als Apple 30% van de spraak- en data-omzet wil opstrijken. De iPhone ligt in ieder geval niet voor kerstmis in Frankrijk in de winkel en de kans is groot dat het helemaal afgeblazen moet worden. Als Apple wordt gedwonen om de verkoop van de iPhone vrij te geven, dan is de kans groot dat ze de Franse markt voorlopig maar overslaan.

Update: Hoewel de klantendienst van Holt Renfrew aanvankelijk toegaf dat het bedrijf over twee weken de iPhone in Canada zou gaan verkopen, zegt Executive Director Mario Manza nu dat er sprake is van een misverstand. Het warenhuis gaat de iPhone voorlopig toch niet verkopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2007, 12:05
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.