King of Fighters '98

King of Fighters ’98: legendarisch vechtspel met iOS-controllerondersteuning

Vechtgame King of Fighters '98 is voor de iPhone en iPad verschenen. De game ondersteunt iOS-gamecontrollers en multiplayer via Bluetooth.

King of Fighters '98Als je het over vechtgames hebt, dan spreek je al snel over Street Fighter. Maar de harde kern aan fighter-spelers draagt nog een tweede gamereeks een warm hart toe. King of Fighters heeft nooit het grote, commerciële succes van Street Fighter gedeeld, maar zit technisch ook ijzersterk in elkaar en wordt tot vandaag nog op gametoernooien gespeeld. Het beste deel in deze vechtgameserie is nu ook op de iPhone te spelen.

Het spelprincipe van King of Fighters ’98 is bijna even oud als het vechtspelgenre. Je kiest een personage en vecht vervolgens tegen een reeks andere spelfiguren. In totaal zijn er 38 vechtersbazen om uit te kiezen. Je kunt het opnemen tegen een computergestuurde tegenstander, maar King of Fighters voor iOS bevat ook multiplayer. Verbind via Bluetooth met een andere iPhone en je kunt tegen elkaar spelen. Omdat de multiplayer enkel via Bluetooth werkt, kun je het niet online opnemen tegen andere spelers.

King of Fighters '98

King of Fighters ’98 is de eerste prominente fighter met ondersteuning voor iOS-gamecontrollers. Dit betekent dat je het spel dus met fysieke knoppen kunt bedienen, mits je één van de door Apple gecertificeerde gamepads in huis hebt. Een essentiële functie in een spel als dit. Een goede vechtgame vereist namelijk uitermate specifieke knopindrukken, waarbij je in zeer korte tijd een snelle bewegingen met de richtingstoets maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 17:00
Categorie Apps
Onderwerpen game, gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.