Bliep gaat grootverbruikers van netwerk afsluiten

Telecomprovider *bliep gaat grootverbruikers afsluiten van het mobiele netwerk. Op deze manier hoopt *bliep het internet te versnellen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BliepVirtuele telecomprovider *bliept gaat abonnees die overmatig veel data verbruiken afsluiten van het netwerk. Volgens de operator is ongeveer twee procent van de abonnees een grootgebruiker, die zoveel data per maand verbruiken dat het netwerk in hun gebied vertraagd wordt. Door deze klanten af te sluiten van het netwerk, denkt *bliep de mobiele internetverbinding in die zones te versnellen.

Grootverbruikers krijgen eerst een waarschuwingsbericht waarin ze worden opgeroepen om hun dataverbruik in te perken. Doen ze dit niet, dan worden ze van het netwerk afgesloten. *bliep vertelt aan iCulture dat er niet een grens van een vast aantal verbruikte gigabytes per maand is waarbij klanten worden gewaarschuwd. Zouden ze dit wel doen, dan riskeren ze dat grootverbruikers juist die grens proberen op te zoeken. “We bepalen aan de hand van het patroon van datagebruik of er wel of niet sprake is van gewoon mobiel gebruik.” Volgens *bliep zullen vooral klanten die de provider gebruiken om een thuisnetwerk van internet te voorzien worden gedetecteerd en gewaarschuwd.

*bliep is een prepaidprovider op het netwerk van T-Mobile, die klanten voor 50 cent per dag onbeperkt internet biedt. Op de website van *bliep wordt gekopt met de slogan ‘Onbeperkt = echt onbeperkt’. In de voorwaarden van de operator staat echter wel dat het gebruik ingeperkt mag worden. Daarin wordt klanten gesteld dat klanten op redelijke wijze het netwerk van *bliep moeten gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 0:19
Categorie Providers
Onderwerp *bliep

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.