Biomeme: betaalbare iPhone DNA-scanner voor klinieken

De Biomeme is een betaalbare DNA-scanner die klinieken kunnen gebruiken om bepaalde ziekten te herkennen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BiomemeDe Biomeme is een heuse DNA-scanner voor je iPhone, die het mogelijk moet maken om bepaalde ziekten te detecteren. De makers hopen met het nieuwe apparaat de huidige alternatieven die in veel ziekenhuizen worden gebruikt te vervangen. Iets waar ze zelf ook veel vertrouwen in lijken te hebben: volgens de initiatiefnemers is het huidige prototype nu al even accuraat als professionele apparatuur. De DNA-scanner zal echter voor een fractie van de prijs van deze oudere alternatieven worden verkocht, waardoor het voor veel meer klinieken mogelijk wordt om dergelijke apparatuur in huis te halen.

Het apparaat maakt gebruik van een real-time qPCR thermocycler, die ervoor zorgt dat een klein beetje DNA genoeg wordt gerepliceerd om mogelijke ziekten te kunnen herkennen. Dit is dezelfde technologie die ook wordt gebruikt in de duurdere alternatieven die de Biomeme ooit hoopt te vervangen.

Hoewel de Biomeme voor klinieken een stuk goedkoper zal zijn dan andere apparaten, is het hulpmiddel met een prijskaartje van 1.000 dollar niet bepaald consumentvriendelijk. De makers richten zich vooral op professionele klanten in Afrika en Zuid-Amerika, waar kleine klinieken gemeten data kunnen doorsturen via de mobiele iPhone-verbinding naar andere doktoren. Je kunt je e-mailadres achterlaten als je op de hoogte wil gehouden over de productie van de Biobmeme.

Via TechCrunch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2013, 12:41
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.