Belgeschiedenis van de iPhone vergroten

De belgeschiedenislijst (Call History) van de iPhone is standaard gelimiteerd tot 100 gesprekken. Heb je daar niet voldoende aan dan kun je met deze handleiding de limiet aanpassen.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

De lijst met telefoongesprekken (Call History) van de iPhone is standaard gelimiteerd tot 100 gesprekken. Voor veelbellers of voor gebruikers die langer in de tijd willen kunnen terugbladeren is dat wellicht niet voldoende. Met behulp van deze handleiding kun je deze beperking handmatig opheffen of anderszins aanpassen. In het voorbeeld wordt de limiet value vergroot naar 200, maar let op dat als je een waarde groter dan 200 ingeeft dit ten koste kan gaan van de performance van je iPhone. Er is eventueel ook een automatische Installer-methode beschikbaar.

Download en unzip SQLite3 for iPhone. Plaats allereerst via SFTP of een ander bestandsprogramma de map sqlite3 in de folder /bin. Log hierna via SSH in op je iPhone en voer onderstaande commando’s uit:

[code language=”bash”]
cd /bin/
chmod 755 sqlite3
[/code]

In deze twee regels wordt de applicatie sqlite3 ‘execute’ rechten gegeven.

[code language=”bash”]
cd /var/mobile/Library/CallHistory/
[/code]

We switchen naar de folder waar de belgeschiedenis zich in bevindt.

[code language=”sql”]
sqlite3 call_history.db “update _SqliteDatabaseProperties set value=200 where key==’call_history_limit'”
[/code]

Met behulp van de sqlite3-applicatie veranderen we de waarde ‘call_history_limit’ in de tabel ‘DatabaseProperties’ naar 200.

Vanaf nu heb je een limiet ingesteld van 200 gesprekken.

Update: Via de repository van iClarified is de procedure zojuist ook beschikbaar gekomen via Installer. Je vindt deze aanpassing onder de naam Call History Patch. Let wel op dat de iClarified-methode het veld vergroot naar 250 records in plaats van de hier aanbevolen 200.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:55
Categorie Jailbreak
Onderwerp repository

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.