Aziaten kopen relatief de meeste iPhones (VS)

Aziaten kopen in de VS procentueel gezien de meeste smartphones.

smartphone-os-share-ethnicityZijn smartphones typisch iets voor blanke mannen? En kopen ze dan het liefst een iPhone? Nielsen houdt niet alleen cijfers bij over smartphonegebruik, maar verzamelt ook persoonlijke gegevens van de gebruikers. Daaruit blijkt dat in de VS procentueel de meeste smartphones worden gekocht door Hispanics, maar dat de Aziaten aan een inhaalrace bezig zijn.

Bij beide groepen ligt het gebruik van smartphones rond de 45%. Blanken presteren het slechtst in de cijfers: slechts 27% heeft een smartphone.

Uit de cijfers blijkt ook dat Aziaten het liefst een iPhone kopen: met 36% is dat het populairste besturingssysteem. African-Americans zien de iPhone veel minder zitten: slechts 15% van de ondervraagden heeft er eentje. Zij kiezen veel vaker voor de Blackberry (31%). Wat ook blijkt uit de cijfers is dat Android sterk groeit en Blackberry sterk afneemt. De iPhone is de afgelopen kwartalen redelijk stabiel gebleven, met een golfbeweging tussen de 26 en 29 procent. In de grafiek hieronder is mooi te zien dat we op een punt zijn beland waar iPhone OS, Android en Blackberry OS ongeveer hetzelfde marktaandeel hebben gekregen in de VS.

Meer info: Nielsen

smartphone-penetratie

smartphone-os-share

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2011, 9:59
Categorie Achtergrond
Onderwerp nielsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.