AT&T-chef krijgt $160 miljoen afscheidsbonus mee

Als Edward E. Whitacre Jr. begin juni terugtreedt als voorzitter en CEO van AT&T, is de iPhone nog niet verkrijgbaar. Maar Whitacre zal dat een zorg zijn, want hij krijgt na meer dan veertig dienstjaren bij AT&T een bonus van $160 miljoen mee. Ter vergelijking: het totale vermogen van het koninklijk huis wordt geschat op […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

whitacre.jpgAls Edward E. Whitacre Jr. begin juni terugtreedt als voorzitter en CEO van AT&T, is de iPhone nog niet verkrijgbaar. Maar Whitacre zal dat een zorg zijn, want hij krijgt na meer dan veertig dienstjaren bij AT&T een bonus van $160 miljoen mee. Ter vergelijking: het totale vermogen van het koninklijk huis wordt geschat op 200 miljoen euro.

De 65-jarige Whitacre werkte bijna zijn hele leven bij AT&T, eerst als ingenieur bij dochteronderneming Southwestern Bell Telephone Company, later als CEO van Southwestern Bell, SBC Communications en tenslotte van het hele concern American Telephone and Telegraph, kortweg AT&T.
Vandaag is AT&T 245 miljard dollar waard en is het grootste telecomconcern ter wereld, dus een leuke bonus kon er wel vanaf. Volgens cijfers die bij de beurstoezichthouder SEC zijn gemeld, krijgt Whitacre een bedrag van 158,5 miljoen dollar mee. Ook zorgt het bedrijf voor een jaarlijkse bonus van 24.000 dollar per jaar zodat Whitacre lekker in z’n auto kan blijven rijden, een gratis ziektekostenverzekering voor de hele familie, vrijstelling van belastingen op ouderdomsvoorzieningen, plus 6.500 dollar per jaar voor de beveiliging van Whitacre’s huis. Want een oude man die er zo warmpjes bijzit is ongetwijfeld een doelwit van inbrekers, kidnappers en afpersers. Tel daarbij op dat de voormalig topman 10 uur per maand in de privéjet van AT&T mag rondscheuren en je snapt dat een carrière bij de telecomgigant geen slechte investering was.

Toch is Whitacre niet het beste af. Richard Handler van investeringsmaatschappij Jefferies Group kreeg 202 miljoen dollar mee en heeft heel wat meer tijd om van zijn rijkdom te genieten: hij is nog maar 45.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:09
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.