Europeanen sceptisch over de iPhone

Eric Zeman van InformationWeek ondervroeg op de S60 Summit in Madrid Europeanen over de iPhone. Het gemis aan 3G en het onhandige touchscreen voor SMS zien zij als grootste bezwaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Europeanen sceptisch over iPhoneEric Zeman van InformationWeek deed op de S60 Summit in Madrid een steekproef. Erg onwetenschappelijk, zoals hij zelf al aangeeft, want op zo’n evenement komen vooral Nokia-fanboys en Zeman heeft vast maar een paar mensen gesproken. De algemene teneur? De iPhone is waardeloos zonder 3G en de touchscreen is niet geschikt om snel SMS-berichten te sturen.

Diezelfde klachten zijn al eerder gehoord, in de IT-media in de VS. Alleen EDGE is wat mager, vooral als je bedenkt dat AT&T/Cingular een UMTS-netwerk heeft liggen. Met opzet gedaan of gewoon een misser van Apple? In Europa zijn 3G UMTS/HSDPA-netwerken nog veel verder ontwikkeld in de VS en toestellen die Europeanen kopen kunnen veelal 3G aan.

Het ontbreken van een toetsenbord is ook een probleem: het intikken van SMS-berichten is eigenlijk belangrijker dan spraakkwaliteit. Je kunt dan wel iets hebben dat lekker innovatief is, maar het moet wel gebruiksvriendelijk zijn. Veel mensen tikken SMS-berichten in zonder naar hun telefoon te kijken. Op een iPhone zonder knopjes en zonder voelbare feedback, kan dat niet. Apple kan dus maar beter zorgen dat ze voor Europa een 3G-versie klaar hebben. En kan ook maar beter zorgen dat de gebruikersinterface net zo goed is als Apple beweert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:05
Categorie Providers
Onderwerp europa

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.