Apple wil meer mobiele muziek verkopen

Apple heeft volgens de New York Times plannen om in juni een grote aankondiging op het gebied van muziek te doen. Het zou daarbij gaan om verkoop van ringback-tones en muziek via 3G.

iTunesApple gaat bij de introductie van de iPhone 3G een belangrijke aankondiging op het gebied van mobiele muziek doen, zeggen bronnen tegen de New York Times. In een artikel wordt gesproken over meer variatie in ringtones, het aanbieden van ringback-tones en de mogelijkheid om iTunes-muzieknummers via de 3G-verbinding te verkopen in plaats van de huidige WiFi Music Store. Dat zou allemaal moeten blijken uit uitspraken van de muzieklabels.

“Ze willen een grote lancering in juni”, zou een platenbons hebben gezegd. De gesprekken zijn nog maar een paar weken aan de gang waardoor wellicht nog niet alle benodigde deals op 9 juni zijn gesloten. Tegelijk loopt er ook het probleem dat muzieklabels al tijdenlang aandringen op meer inkomsten. Ze verdienen nu 70 cent op een nummer dat voor 99 cent wordt aangeboden. De muziekmaatschappijen zien liever dat Apple hogere prijzen rekent voor nieuwe nummers en lagere voor nummers die al wat oudere zijn. Apple heeft met HBO al een wat flexibeler prijsstructuur afgesproken: de tv-series kosten $2,99 per download, terwijl de normale prijs $1,99 is. Universal Music blijft aandringen op het Total Music-concept, waarbij gebruikers voor een eenmalig extra bedrag onbeperkt toegang krijgen tot een enorme hoeveelheid downloads. Nokia heeft al zo’n afspraak lopen, maar Apple schijnt nog tegen de hoge prijs aan te hikken.

Meer info: New York Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2008, 18:07
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.