Apple werkt aan iPhone-patch voor wintertijdbug

Apple heeft een oplossing voor het wekkerprobleem van de iPhone op de plank liggen. Vorige week bleek in Australië dat de wekker een uur te vroeg afgaat.

iphone wekkerApple is van plan een patch uit te brengen voor de iPhone, waarmee een probleem met zomer- en wintertijd wordt opgelost. Vorige week zondag werd de bug ontdekt in Australië, waar de bevolking de klok al een uur achteruit heeft gezet. De klok van de iPhone past zich in zo’n geval automatisch aan, afhankelijk van de tijdzone die je hebt ingesteld. De alarmfunctie van de iPhone bleek echter een uur te vroeg af te gaan. ZDnet nam contact op met Apple en kreeg te horen dat een oplossing voor de bug klaarligt.

Een woordvoerder van Apple zei:

We’re aware of this issue and already developed a fix which will be available to customers in an upcoming software update.

Terugkerende alarmmeldingen gaan een uur eerder af dan de tijd die je als gebruiker had ingesteld. Om dit te voorkomen moet je elke dag je alarm opnieuw instellen of je wekker een uur later dan gepland laten afgaan. In Nederland is op 31 oktober de overschakeling van zomer- naar wintertijd.

In november heeft Apple de eerstvolgende grote update (4.2) gepland, met onder andere AirPlay (draadloos muziek, video’s en foto’s streamen), AirPrint (draadloos printen) en hopelijk ook een oplossing voor problemen met de nabijheidssensor en snel leeglopende batterijen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2010, 11:11
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.