Apple weigert Nederlandse tabletnieuwsapp om Android en Windows

Apple heeft de iOS-app van Tabletguide geweigerd omdat er verwijzingen naar Android en Windows staan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

tabletguide-android-appApple heeft de iPad-app van Tabletguide meermaals afgewezen omdat er verwijzingen naar Android en Windows in te vinden zijn. Dat zegt online marketeer Edwin van der Palen in een telefoongesprek met iCulture. Van der Palen kreeg van Apple te horen dat er in de app “inappropriate or irrelevant platform information” te vinden is, die niet toegestaan volgens de reviewrichtlijnen van de App Store. “Specifiek vonden we verwijzingen naar Android en Windows”, aldus het reviewteam van Apple. Van der Palen vertelt aan iCulture dat het gaat om artikelen over concurrerende platformen die in de app staan vermeld. De interface en metadata van de app bevatten na een aanpassing alleen nog informatie over iOS, maar toch blijft Apple weigeren.

Tabletguide screenshot afwijzing

Tabletguide heeft drie keer geprobeerd om de app goedgekeurd te krijgen bij Apple. Na de eerste afwijzing door Apple haalde het team verwijzingen naar Windows en Android weg uit de metadata van de app, maar toen Tabletguide de app daarna opnieuw bij Apple indiende bleek de inhoud van artikelen ook voor problemen te zorgen. Sinds de eerste app-versie is Tabletguide bijna een maand bezig geweest om de app goedgekeurd te krijgen. Van der Palen geeft het nu op:

We kunnen er nu voor kiezen om een filter in te bouwen zodat er alleen Apple-gerelateerde artikelen worden getoond, maar dat gaat ons te ver. We laten het hier bij.

In een telefoongesprek met Apple zou Van der Palen hebben gewezen op andere nieuwsapps die ook gewoon verwijzingen bevatten naar concurrerende platformen, maar volgens Apple schrijven deze websites ook over camera’s en andere producten. “Omdat we ons specifiek op tablets richten, zitten we met artikelen over concurrenten teveel in Apple’s markt”, aldus Van der Palen in een telefonisch interview met iCulture. Een screenshot van niet toegestane informatie over concurrerende platformen laat volgens Van der Palen een review van de Microsoft Surface zien. Deze screenshot is op het moment van schrijven niet te bemachtigen omdat iTunes Connect (de back-end voor ontwikkelaars) momenteel is gesloten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:32

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.