Apple verwijdert erotische boeken uit iBook top 10 (update)

Apple heeft een aantal erotische boeken uit iBooks verwijderd. Ze bleken hoog in de top 10 te staan en geschreven door Carl East.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ibooks-erotiekApple heeft een aantal erotische boeken uit iBooks top 10 gehaald, zo meldt de Telegraph. In de ranglijst blijkt het boekje ‘Blonde and Wet, The Complete Story’ van Carl East te zijn verdwenen. In plaats daarvan staan nu serieuze boeken. ‘Blonde and Wet’ stond maandagochtend nog bovenaan de top 10 als bestverkocht boek, met op de 2e en 7e plaats twee andere erotische werken. Rond het middaguur waren ze verdwenen uit de lijst. Apple weigert te zeggen waarom de boeken zijn weggehaald, maar het zou iets met de inhoud te maken kunnen hebben.

blonde and wetVolgens auteur Carl East gaat ‘Blonde and Wet’ over het seksueel ontwaken van de hoofdpersoon Cherry. Het zou een erotisch avontuur als geen ander zijn. East heeft al 70 titels op zijn naam staan, met titels als ‘Being Naughty’, ‘Thai Beauties’, ‘Claudia’s Wild Weekend’ en ‘Mature Women’. Dergelijke boeken zijn aantrekkelijk om op de iPad te lezen, omdat je ze gewoon in het openbaar vervoer kunt openen zonder je te hoeven schamen voor medereizigers of de cover te maskeren met een krant. Carl East’s boeken bleken dan ook een ongekend succes: hij stond met drie boeken in de top 10, terwijl hij nooit eerder op een bestsellerlijst heeft gestaan. Tot nu toe haalde Apple regelmatig applicaties uit de App Store (of keurde ze af), als de inhoud te erotisch was.

Update: De boeken zijn alleen uit de top 10 gehaald, ze zijn nog wel in de iBookstore te vinden.

Wie de boeken van Earl toch wil lezen, kan dat ook doen via de Kindle-app op de iPhone of iPad. Ze zijn bij Amazon nog steeds te krijgen en de meeste kosten $3,44.

Tipgever: Thomas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2010, 12:14
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.