Apple streamt voor het eerst een live-concert via de iPhone

Apple gaat vanavond voor het eerst een concert live streamen via de iPhone. Dat zal gebeuren bij een concert van Underworld in Los Angeles. Het is waarschijnlijk een test voor de recent gelanceerde HTTP streaming protocol van Apple om bij concerten als deze en optimaal resultaat te hebben tijdens het streamen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Poster Hardfest UnderworldGisteren heeft Apple voor het eerst een live-concert gestreamd van de band Underworld. Dat gebeurde via de iPhone! Underworld is een elektronicaband die in de jaren negentig intrigeerde met een synthese van oud en nieuw. Er zijn al vaker concerten via een iPhone gestreamd. Peter Hilmmelman’s Furious World was het eerste concert, maar dat gebeurde niet door Apple zelf. Er werd toen gebruik gemaakt van Ustream.

Bij Underworld maakte Apple gebruik van haar partners Inlet Technologies en Akamai voor het streamen. Underworld trad op in het FOX Theater in Los Angeles.

band UnderworldUnderworld’s Karl Hyde en Rick Smith hebben laatst al hun albums via iTunes aangeboden. Nu heeft Apple hen uitgekozen om hun recent gelanceerde HTTP streaming protocol te testen. Dit protocol maakt gebruik van aanpasbare bitrates om zo een goede stream te leveren onder variërende netwerkcondities, zoals het weer of enorm telefoongebruik in de buurt.

Deze stream kun je terugkijken via iphone.akamai.com en underworldlive.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:58
Categorieën Apple, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.