Apple-patent: iPhone bedienen met camera-vingerbewegingen

Apple legt in een patent uit hoe je vingerbewegingen voor de camera kunt gebruiken om je iPhone te bedienen. Bijvoorbeeld tijdens het afluisteren van voicemail, het bellen en het beluisteren van muziek.

patent vingerApple heeft weer eens een manier bedacht om je iPhone anders te bedienen. In een vandaag gepubliceerd Amerikaans patent is te zien hoe je je iPhone kunt bedienen via de ingebouwde camera. Het is bijvoorbeeld geschikt om het afspelen van je voicemail te bedienen, terwijl je de iPhone tegen je oor houdt. Met een vingerbeweging spoel je vooruit of terug, terwijl je naar de voicemail luistert. Ook kun je tijdens het bekijken van websites je vinger voor de cameralens bewegen, om door internetpagina’s te bladeren. Het bedienen van muziek met je vinger is een andere toepassingsmogelijkheid. De camera kan op- en neergaande bewegingen herkennen.

patent camera vinger bewegingAls de iPad een camera krijgt zou deze er ook gebruik van kunnen maken: door je vinger voor de camera te houden blader je in een boek. Het patent beschrijft ook een Gesture Mapper, die de vingerbewegingen interpreteert. Daarnaast zou je de iPhone kunnen trainen door een sequentie van vingerbewegingen uit te voeren. Als uitvinders worden Chad Seguin, Justin Gregg en Michael Lee genoemd. Het patent heeft nummer 20100048241 gekregen en werd oorspronkelijk aangemeld in het derde kwartaal van 2008.

Net als met andere patenten is het niet gegarandeerd dat Apple het idee ook gaat uitvoeren.

Via: Patently Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2010, 19:56
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.