Apple nu legale eigenaar iphone.com

De domeinnaam iphone.com is op de dag van de iPhone-lancering in de USA in handen van Apple gekomen. Het domein wordt doorgestuurd naar de iPhone-pagina op Apple.com. Het is niet bekend of Apple geld heeft betaald of een legertje juristen op pad heeft gestuurd.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Domeinnaam Iphone.com nu in handen van AppleOp de dag van de lancering is Apple ook in het bezit gekomen van de domeinnaam iphone.com. De website was jarenlang in bezit van the Internet Phone Company en in een verder verleden van een persoon die juist tegen internetbellen protesteerde. Apple had al wel iphone.org, maar was blijkbaar nog fel op jacht naar het meer gebruikte .com-domein. De domeinnaam wordt overigens doorgestuurd naar www.apple.com/iphone.

Onduidelijk is of Apple een grote zak geld op tafel heeft moeten leggen of dat de afdeling Apple Legal de nodige dreigbrieven heeft gestuurd. De nameservers wijzen in ieder geval nu direct naar Apple, maar de domeinnaamhouder blijft onbekend (Domains By Proxy, Inc.):

Domain Name: IPHONE.COM
Registrar: GO DADDY SOFTWARE, INC.
Whois Server: whois.godaddy.com
Referral URL: http://registrar.godaddy.com
Name Server: NSERVER.APPLE.COM
Name Server: NSERVER2.APPLE.COM
Name Server: NSERVER3.APPLE.COM
Name Server: NSERVER4.APPLE.COM
Status: ok
Updated Date: 29-jun-2007
Creation Date: 24-aug-1995
Expiration Date: 23-aug-2008

Een zelfde voorgeval heeft zich afgespeeld rond iPod.com, die ook pas op de dag van lancering aan Apple’s arsenaal van domeinnamen werd toegevoegd. Op de afbeelding bij dit bericht zie je overigens hoe de voormalige eigenaar na de bekendmaking van de iPhone nog een slaatje uit de domeinnaam probeert te slaan (van oud naar meest recent).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 15:12
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.