Apple nog niet in bezit van Europese merknaam iPad

Apple heeft in Europa nog niet de merknaam iPad in handen. Het Frans-Italiaanse bedrijf STMicroelectronics is echter best bereid om een dealtje te sluiten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad voor achterDat andere bedrijven snel op de naam iTablet duiken, was te verwachten. Maar het is niet eens onmogelijk als er binnenkort ook een iPad van een ander bedrijf op de markt komt. STMicroelectronics heeft in Europa namelijk de handelsnaam IPAD geregistreerd, als afkorting voor Integrated Passive and Active Devices. Het Frans-Italiaanse bedrijf STMicroelectronics heeft het merk geregistreerd voor print (drukwerk) en elektronica/componenten.


Apple probeerde in Europa de naam iPad ook te registreren als handelsmerk op zes gebieden, waarvan STMicroelectronics er twee in handen heeft. Directeur Carlo Bozotti is best bereid om met Apple een overeenkomst te sluiten, zodat de naam iPad in Europa probleemloos gebruikt kan worden. Toen Apple tegen merknaamconflicten met Cisco aanliep over de naam iPhone kwamen beide bedrijven er ook uit. Bozotti rekent op een flinke vergoeding: vanuit zijn huidige verblijfplaats in Taiwan laat hij weten uit te kijken “a great customer named Apple.” Macworld suggereert echter dat er nog wel een “oorlog” zal uitbreken over de merkrechten.

In de VS speelt nog een conflict met Fujitsu over de merknaam iPad. Zij hebben de naam geregistreerd in de VS en brengen sinds 2002 een product met de naam iPad op de markt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:35
Categorie
iDevices

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.