Apple neemt audiobedrijf Camel Audio over

Apple heeft Camel Audio overgenomen - het bedrijf verantwoordelijk voor synthesizer Alchemy. Apple's muziekteam blijft maar groeien.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft het Britse softwarebedrijf Camel Audio overgenomen. Dit blijkt uit officiële documenten van deze ontwikkelaar. Camel Audio was de maker van Alchemy, een synthesizer voor desktops met bijbehorende mobiele apps. Het team achter de app gaat bij Apple vermoedelijk werken aan GarageBand of Logic Pro X.


Update: Apple heeft de overname van Camel Audio bevestigd.

Alchemy Audio

Camel Audio kondigde in januari aan te gaan stoppen. De apps werden toen uit de App Store verwijderd. Een reden werd niet gegeven, maar inmiddels lijkt de overname een rol te spelen. MacRumors ontdekte dat de gegevens van Camel Audio bij de Britse kamer van koophandel zijn aangepast. Er zou nog maar één directeur bij Camel Audio aanwezig zijn: Apple’s advocaat Heather Joy Morisson. Zij heeft waarschijnlijk deze taak op zich genomen om de overname te vergemakkelijken.

Alchemy was een krachtige synthesizer, met meer dan duizend geluiden die op meerdere manieren vanuit het programma gebruikt konden worden. In 2011 verscheen er een gratis, mobiele versie van de muzieksoftware.

Het lijkt er op dat Apple steeds meer experts op het gebied van muziek binnenhaalt. Met Camel Audio heeft Apple het team achter professionele audiosoftware in huis, en in de tussentijd wordt het muziekteam op andere fronten versterkt. Zo is Apple op zoek naar een muziekjournalist, en werd uiteraard vorig jaar Beats Music overgenomen. Met Musicmetric heeft Apple bovendien de middelen in huis om muziekverkoop uitgebreid in de gaten te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 februari 2015 om 21:59
Categorie
Apple
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.