Apple meest bewonderde bedrijf van 2010 volgens Fortune

Fortune heeft Apple aangewezen als meest bewonderde bedrijf. Apple versloeg Google, Amazon en Toyota. Maar op het gebied van productkwaliteit stonden ze pas op plek 4.

apple storeIn de eindeloze reeks prijzen die Apple en CEO Steve Jobs hebben verzameld is er vandaag weer een nieuwe toegevoegd. Fortune heeft Apple gekozen als het meest bewonderde bedrijf van 2010. In 2008 en 2009 won Apple ook al deze prijs. Fortune stelde een lijst van 50 bedrijven op, waarvan de top 10 er als volgt uitziet:

  1. Apple
  2. Google
  3. Berkshire Hathaway
  4. Johnson & Johnson
  5. Amazon.com
  6. Procter & Gamble
  7. Toyota
  8. Goldman Sachs
  9. Wal-Mart
  10. Coca-Cola

Fortune vroeg diverse kopstukken van grote bedrijven wie ze het meest bewonderen en Apple stond daar bij 51% van de ondervraagde personen op de nummer 1-positie. BMW’s CEO Norbert Reithofer zegt erover: “The whole world held its breath before the iPad was announced. That’s brand management at its very best.” In de lijst met bedrijven die het meest bewonderd worden om hun kwaliteit staat Apple overigens niet bovenaan de lijst: Disney, Intel en UPS scoren hoger. Als Apple volgend jaar ook weer als meest bewonderde bedrijf wordt gekozen staan ze op dezelfde hoogte als GE, die de prijs ook vier keer verdiende. Er zijn nog meer lijstjes gemaakt, bijvoorbeeld de beste en de slechtste bedrijven op het gebied van innovatie, people management, sociale verantwoordelijkheid (daar komt Apple niet in de top 10 voor).

Fortune ondervroeg 4.200 zakelijk leiders, directeuren en financieel analisten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2010, 21:59
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.