Apple maakt bezwaar tegen ‘pod’ in iPhone-houder Podium

Apple heeft een cease & desist letter naar Pivotal gestuurd, fabrikant van een iPhone-houder met de naam Podium. Volgens Apple is 'pod' een veelgebruikte afkorting voor iPod.

podiumApple heeft een cease and desist-brief gestuurd aan Pivotal, maker van een accessoire met de naam Podium. Het gaat hier om een handsfee-houder voor de iPhone waarmee op het eerste gezicht niets mis is. Apple maakte echter bezwaar tegen het gebruik van de term ‘pod’ in de naam Podium. Scott Baumann, president van accessoiremaker Pivotal, zegt dat hij de inspiratie voor de naam uit het woordenboek heeft gehaald: een podium is een woord dat al sinds 1743 in het woordenboek van Merriam-Webster staat.

Apple meent echter dat de term POD wijdverbreid is als een soort afkorting voor de iPod:

The term POD has also been adopted and used extensively in the marketplace by consumers as an abbreviation to refer to Apple’s IPOD player. The IPOD and POD marks indicate to consumers that a broad range of products, including portable electronic devices, computer software, and related goods and services bearing those marks and marks similar thereto originate from or are sponsored or endorsed by Apple.

Verder had Apple problemen met het feit dat de houder lijkt op recente iMac-modellen en dat de website van Pivotal wat stijlelementen van Apple heeft geleend. Maar er is meer: een nieuw product dat Pivotal is ontwikkelen is, met de naam FlyPod, kan de goedkeuring van Apple evenmin wegdragen. Accessoires zoals de Xtand zouden dan eigenlijk ook niet zijn toegestaan.

Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2009, 16:35
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.