‘Apple had beveiligings- en functionaliteitsupdates moeten scheiden’

Beveiligingsexperts zijn niet blij dat Apple een update van functionaliteit combineert met het oplossen van een aantal bugs. Door de kans op een bricked iPhone worden gebruikers bang voor security patches.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Security updateBeveiligingsexperts zijn niet gecharmeerd van Apple’s keuze om in de update 1.1.1 beveiligingsupdates en functionaliteitsupdates samen te voegen. Volgens hen zouden deze moeten worden gescheiden, vooral als er ongewenste consequenties voor een bepaalde gebruikersgroep aan vast zitten. Beveiligingsupdates zouden altijd, voor iedereen installeerbaar moeten zijn. Daarbij zou Apple op het eerste gezicht een voorbeeld kunnen nemen aan Microsoft, die via het Genuine Advantage Program zorgt dat leuke extra’s alleen voor gebruikers met een legale licentie beschikbaar zijn, maar security-updates aan iedereen beschikbaar stelt.

Maar bij nader inzien maakt Microsoft regelmatig dezelfde fout. In grote updates zoals Windows XP Service Pack 2 werden eveneens functionaliteits- en beveiligingsupdates met elkaar gecombineerd. Zelfs in de maandelijkse beveiligingsupdates van Microsoft zitten wel eens aanpassingen die niet alleen maar met beveiliging te maken hebben.
Door de handelwijze van Apple worden gebruikers bang voor security patches voor de iPhone. Terwijl het zowel in het belang van de gebruiker als van Apple is dat gebruikers zo veilig mogelijk het apparaat kunnen gebruiken. Wat gebruikers het liefst willen is één update en dat is ook wat bedrijven als Apple en Microsoft graag willen. Door te vertellen welke nieuwe functionaliteit de update met zich meebrengt, valt het minder op dat gelijktijdig ook een aantal bugs worden opgelost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 17:41
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.