Analist: ‘Tweede generatie iPhone nu al vertraagd’

De 3G iPhone zou al in maart of april op de markt komen, maar volgens een analist moet de lancering van de tweede generatie iPhone worden uitgesteld tot de zomer van 2008.

Geruchten uit de wandelgangenHet is nog maar net aangekondigd door AT&T, maar er pakken zich nu al weer donkere wolken samen boven de 3G iPhone. Volgens een analist (oooh… ‘t is maar een analist) van Friedman Billings Ramsey & Company zijn er nu al vertragingen . De volgende iPhone zou oorspronkelijk gepland zijn in maart of april, maar moet nu worden uitgesteld naar het midden of zelfs late zomer van 2008.

Analist Mehdi Hosseini beweert dit op basis van ‘recente checks’. Als gevolg van de late oplevering verwacht Hosseini een daling van de vraag naar NAND-geheugen in de eerste helft van 2008. Zijn voorspellingen staan daarbij lijnrecht tegenover die van Samsung. Volgens Hosseini worden de NAND-prijzen ook laag gehouden door nieuwe, goedkope Apple-producten waarvan we het bestaan nog niet kennen. Het zou daarbij kunnen gaan om een ultramobiele MacBook of de langverwachte iPhone nano.

De voorspelling over de prijsdaling van NAND-geheugen zou wel eens kunnen kloppen. Alan Niebel van Web-Feet Research merkt op dat er een overschot aan NAND is, die nog tot begin volgend jaar blijft doorzetten, terwijl er afgelopen zomer juist een tekort was. Boosdoener daarvan was Apple: die had zoveel NAND-flash opgekocht dat andere electronicabedrijven zonder

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2007, 22:23
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.