Lego Mindstorms bedienen met de iPhone

Met een iPhone en VNC blijkt het mogelijk om een Lego Mindstorms NXT-robot op afstand te besturen. Een toepassing die op internet te vinden is, betreft een zelfgemaakte breimachine.

Lego mindstormsHet kan echt: je Lego Mindstorms NXT-robot bedienen via iPhone VNC. De persoon die dit project realiseerde, heeft er wel een heel bijzondere toepassing voor bedacht: een breimachine, gemaakt van Lego. De oplossing bestaat in feite uit vier onderdelen: BricX Command Center op de pc als ontwikkelomgeving, VNC en een iPhone. Vervolgens kun je achteroverleunen en af en toe op een paar knoppen drukken om een warme muts voor de komende winter te breien.


Maar eerst zullen er nog wat avondjes knutselen aan te pas komen om het allemaal werkend te krijgen. De persoon die het gemaakt heeft, geeft helaas weinig uitleg hoe hij dit voorelkaar heeft gekregen. Over de breimachine was eerder al eens iets te lezen in de forums van knutselmagazine Make. Een video van de breimachine in actie is hieronder te zien, maar daarbij komt de iPhone helaas niet in beeld. Het resultaat lijkt overigens meer op punniken dan op een breiwerkje.

Click here to display content from video.google.com

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 december 2007 om 17:34
Categorie
Achtergrond

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.