Apple podcast app

Dit zijn de beste Engelstalige podcasts over Apple

In welke Engelstalige podcasts word je helemaal bijgepraat over alles rond Apple? We hebben de beste voor je op een rij gezet.

Podcasts over Apple

Natuurlijk luister je elke maand naar onze eigen iCulture podcast om van onze redacteuren het laatste nieuws over Apple te horen. Maar welke podcasts zijn er nog meer te vinden als je regelmatig wil worden bijgepraat over de nieuwste iPhones, de opvolger van Jony Ive of hoe Apple omgaat met privacy?

In Nederland is iCulture de enige podcast die uitsluitend om Apple draait. Er zijn uiteraard nog wel meer podcasts waarin Apple als onderwerp regelmatig voorbij komt, maar zij bespreken ook wat de algemene tech-ontwikkelingen. De bekendste Nederlandstalige techpodcasts zijn de NOS op 3 Tech Podcast, de Bright Podcast, de podcast De Week van NUtech van Nu.nl, de Tweakers Podcast en de Appels en Peren Show.

De lijst met Engelstalige podcasts over tech is nog veel groter. Er zijn er ook een aantal die (bijna) helemaal over Apple gaan. We hebben de belangrijkste voor je verzameld, inclusief links om ze meteen aan je podcastapp toe te voegen.

AppleInsider podcast

Apple-fans kennen waarschijnlijk de website AppleInsider.com wel. Ze hebben ook een eigen podcast, waar ze net als op hun website veel verschillende onderwerpen behandelen: nieuwe apparatuur en software en nieuws rond Apple zelf. De presentatie van Victor Marks en William Gallagher is wat droog, maar de shows zijn wel erg informatief.
Abonneer je op de AppleInsider podcast

iMore show

De podcast van de website iMore.com combineert een levendige presentatie met een enorme veelzijdigheid aan onderwerpen. En er zijn maar weinig podcasts die hun shows leuke titels als ‘Evicted from Emoji Island’ geven.
Abonneer je op de iMore show

iMore Show

Apple Watchcast

In deze podcast draait alles om de Apple Watch. Met tips over het gebruik van de Watch-apps, nieuwe functies in software-updates en natuurlijk alles over nieuwe Apple Watch bandjes.
Abonneer je op de Apple Watchcast

Mac OS Ken

In deze dagelijkse podcast wordt je in een kwartier bijgepraat over het Apple nieuws van die dag. De presentator is techjournalist en Apple-geek Ken Ray. Geen urenlange discussies dus, maar een lekker korte podcast voor op de fiets of tijdens het koken.
Abonneer je op de MacOS Ken podcast

Today in iOS

Deze podcast gaat helemaal over iOS, inclusief iPadOS, WatchOS en alle betasoftware.
Abonneer je op Today in iOS

Talkshow met John Gruber, Phil Schiller, Craig Federighi

The Talk Show with John Gruber

Voor deze podcast moet je wel even de tijd nemen. De meeste afleveringen duren zo’n twee uur. Wel zijn er vaak interessante gasten die diep op de onderwerpen – die ook nog eens zeer divers zijn – ingaan. Presentator is schrijver en blogger John Gruber van daringfireball.net.
Abonneer je op The Talk Show

MacBreak Weekly

Deze podcast wordt door een groep vooraanstaande techjournalisten gemaakt, waaronder Leo Laporte. En dat hoor je eraan af. Niet alleen komt het Apple-nieuws voorbij, ook wordt goed gekeken naar hoe de media over Apple bericht.
Abonneer je op MacBreak Weekly

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

The Mac Observer’s Daily Observations

Opnieuw een dagelijkse podcast over Apple, met elke dag een diverse groep journalisten van The Mac Observer die onder leiding van Kelly Guimon het nieuws van de dag doorneemt.
Abonneer je op de Daily Observations

MacWorld podcast

Dit is één van de langstlopende podcasts over Apple. In juli 2019 stond de teller op maar liefst 661 afleveringen. In een half uur wordt je wekelijks helemaal bijgepraat. Voor wie geen zin of tijd heeft in een urenlange discussie is dit een prima podcast.
Abonneer je op de MacWorld podcast

The CultCast

Een luchtige podcast die laat zien dat je ook met humor een inhoudelijke techpodcast kan maken.
Abonneer je op de CultCast podcast

Accidental Tech Podcast

Accidental Tech Podcast

Deze podcast met Marco Arment doet meer dan alleen Apple, maar er wordt zoveel aandacht aan besteed, dat een plek in deze lijst meer dan verdiend is. Een voordeel is zo ook, dat deze podcast het Apple-nieuws in een wat bredere context kan plaatsen dan de meeste andere Apple-podcasts.
Abonneer je op de Accidental Tech podcast

Upgrade

Deze podcast van Myke Hurley en Jason Snell gaat vooral in op de invloed die Apple heeft op ons dagelijks bestaan. Daarnaast is er veel aandacht voor alles wat Apple doet met streaming audio en video.
Abonneer je op de Upgrade podcast

The Rebound

Als je deze podcast luistert, is het net alsof je aanschuift bij een groep vrienden die toevallig allemaal Apple-geeks zijn. Weinig echt nieuws, maar een fijne persoonlijke podcast.
Abonneer je op The Rebound podcast

Meer weten over het luisteren van podcasts op je iPhone of iPad? Lees dan onze uitgebreide podcastgids. En als je een alternatief zoekt voor de standaard Apple podcast app, dan hebben we hier de beste podcast-apps voor je op een rij gezet. Of als je liever je favoriete podcasts op je Apple Watch luistert, lees dan vooral ons tip-artikel hierover.