Yamaha brengt TNR-i synthesizer voor iPad uit

Yamaha heeft de TNR-i uitgebracht, een synthesizer die lijkt op de Tenori-On, die ooit voor 1100 euro in de winkel lag.

tenori-onEen paar jaar geleden verscheen de Tenori-On synthesizer van Yamaha (zie foto). Maar met een prijs van 1.100 euro was het geen koopje. Zelfs vandaag de dag betaal je nog 1.000 euro voor dit “digitale muziekinstrument van de 21e eeuw”, zoals Yamaha het ooit aanprees. Yamaha heeft nu een iPad-app uitgebracht waarmee je alsnog dit muziekinstrument kunt ontdekken. Maar er hangt alsnog een flink prijskaartje aan de TNR-i van Yamaha.

tnr-i yamahaJe betaalt €15,99 voor de app, maar dan heb je wel een applicatie die zowel op de iPhone als de iPad te installeren valt. De TNR-i heeft niet de volledige functionaliteit van de Tenori-On, maar komt een flink stuk in de juiste richting. Met de app kun je beats en loops afspelen via een raster van 16 x 16 gekleurde knoppen. Installeer je de app op vier verschillende iPhones en iPads, dan kun je zelfs de muziek synchroniseren en samen muziek maken.

De app is ontwikkeld onder supervisie van Toshio Iwai, de man die ook de originele Tenori-On heeft bedacht. Ben je verbonden met een netwerk, dan kun je TNR-i sessies met verre vrienden spelen, dankzij een koppeling met Game Center.

Downloaden: Yamaha TNR-i (€15,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2011, 10:21
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.