World Cup ’10 voor iPhone: app voor het WK Voetbal in Zuid-Afrika

In de App Store verschijnen al de eerste iPhone-applicaties die met het WK 2010 te maken hebben. World Cup '10 is

world cup 2010De Olympische Winterspelen zijn nog maar net achter de rug of we kijken alweer uit naar het volgende evenement: de wereldkampioenschappen voetbal in Zuid-Afrika. Een externe ontwikkelaar (Aldunce Design) ziet mogelijkheden om er alvast geld mee te verdienen: voor €1,59 is in de App Store de applicatie World Cup ’10 te vinden. Het bevat nieuws, een schema van de wedstrijden en (op termijn) ook uitslagen voor het WK. Van alle 32 nationale teams zijn gegevens opgenomen: het speelschema, standen en informatie over elk team en land, aangevuld met spelersprofielen en een lijstje met sterspelers voor elk land.

Je kunt de wedstrijden ook grafisch op een kaart van Zuid-Afrika bekijken, zodat je een indruk krijgt hoeveel er gereisd moet worden. Bij elke stad is een gedetailleerde kaart aanwezig om het stadion te kunnen vinden.

world cup 2010

De ontwikkelaar heeft er ook nog 2D- en 3D-animaties in gestopt, zodat de applicatie een omvang van 12MB heeft gekregen. Over 95 dagen begint het WK 2010, dus er is nog alle tijd om te wachten op meer applicaties. Een goed alternatief is bijvoorbeeld South Africa 2010 Tracker (gratis).

Downloaden: World Cup ’10 (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2010, 13:33
Categorie Sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.