WinZip: bestanden uitpakken op de iPad

WinZip is een oudgediende speler in de wereld van programma’s waarmee je bestanden kan inpakken om ze compacter in bestandsgrootte te maken, en ook om ze vervolgens weer mee uit te pakken. Dat laatste is nu ook mogelijk op de iPad, iPhone en iPod touch. WinZip introduceert vandaag een officiële applicatie voor de touchscreens van […]

WinZip voor iPhone iPod touchWinZip is een oudgediende speler in de wereld van programma’s waarmee je bestanden kan inpakken om ze compacter in bestandsgrootte te maken, en ook om ze vervolgens weer mee uit te pakken. Dat laatste is nu ook mogelijk op de iPad, iPhone en iPod touch. WinZip introduceert vandaag een officiële applicatie voor de touchscreens van Apple. Daarmee kan je allerlei bestanden openen vanuit bijvoorbeeld de standaard mailtoepassing van de iPad. De applicatie is gratis te downloaden.

WinZip kan .zip-files rechtstreeks uit een e-mail openen en vervolgens kan je de inhoud ervan doorbladeren in de WinZip-app. WinZip bestanden openenDe app leest eveneens gecodeerde bestanden met een wachtwoord uit. Helaas kan WinZip niet alle bestandstypen zelf openen. Vooral op videogebied word je weer doorgestuurd naar andere programma’s die de filmpjes wel kunnen openen. Bestandstypen die wel ondersteund worden zijn .txt, .doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .rtf, .pdf, .key, .numbers, .pages, .htm, .htm, .jsp, .bmp, .jpg, .jpeg, .tif, .tiff, .png en .gif.

De originele toepassing voor Windows pc’s bestaat dit jaar alweer twintig jaar. Voor een speler die zo prominent is op deze markt, komt de iPad-applicatie dus schromelijk laat. Daar tegenover staat dat de app eenvoudig en bovendien gratis in gebruik is.

Downloaden: WinZip (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2012, 12:55
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.