Mattel maakt analoge speelstukken voor Angry Birds en Fruit Ninja

Mattel gaat speciale speelstukken uitbrengen voor de iPad, waarmee je Fruit Ninja, Cut the Rope en Angry Birds op alternatieve wijzen kunt spelen. De spellen krijgen een nieuwe spelmodus die gebruik maakt van het speelgoed.

Mattel Fruit NinjaSpeelgoedmaker Mattel gaat een aantal iPad-speeltjes uitbrengen, die reageren op het touchscreen van de iPad. Hierdoor kun je bijvoorbeeld Fruit Ninja spelen met de Sensei van het titelscherm. Ook Angry Birds en Cut the Rope zijn met speelgoedfiguurtjes te spelen. De iPad-spellen zelf krijgen een nieuwe speciale spelmodus, die is toegespitst op het speelgoed.

Mattel brengt voor Angry Birds een figuurtje van de groene varkens op de markt, waardoor de rollen zijn omgedraaid wanneer je hiermee de nog niet uitgebrachte spelmodus speelt. Ook bij Cut the Rope is dit het geval: hiervoor wordt er een speelstuk van Om Nom, het groene monstertje uitgebracht.

Mattel Angry BirdsNaast speelgoed van Cut the Rope, Angry Birds en Fruit Ninja is Mattel ook van plan om iPad-speeltjes te maken van Hot Wheels, The Dark Knight Rises, Barbie, Fisher-Price, WWE en Monster High. Om hiermee te spelen zouden speciale iPad-apps ontwikkeld worden.

Mattel is niet de eerste die dit soort iPad-speelstukken maakt voor games: Jumbo bracht afgelopen jaar nog de iPawn-spellen uit, ouderwetse bordspellen met pionnen die je kunt gebruiken op je iPad.

Wanneer Mattel de Angry Birds, Cut the Rope en Fruit Ninja-speeltjes op de markt zal brengen en wat ze gaan kosten is nog niet duidelijk. De speelgoedfabrikant heeft alleen aangekondigd de Hot Wheels-set in mei uit te brengen voor $19,99.

Mattel Om Nom

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2012, 13:10
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.