Wikango: meldt vaste en mobiele flitskasten

Wikango is een applicatie die een melding geeft wanneer je een mobiele of vaste flitslocatie nadert. Gebruikers kunnen zelf flitslocaties toevoegen.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

IMG_1359De applicatie Wikango, van het Franse bedrijf AlerteGPS is al een tijdje beschikbaar in de App Store. AlerteGPS legt zich toe op het maken en bijhouden van een databank met flitslocaties en Wikango maakt gebruik van deze databank. Wikango waarschuwt je onderweg voor naderende flitskasten of mobiele radarcontroles. De databank van AlerteGPS heeft 1 miljoen gebruikers met daarin meer dan 70.000 cameralocaties die geverifiëerd zijn. Verder bevat het richtingsinformatie om valse alarmen te voorkomen.

De Wikango-database ondersteunt ondermeer Nederland, België, Australië, China, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hong Kong, Italië, Maleisië, Norwegen, Oostenrijk Portugal, Singapore, Spanje, UK, USA en Zweden.

Via deze link kun je zien of Wikango ook beschikbaar in jouw eigen omgeving of de plaats waar je straks op vakantie gaat.

De werking van Wikango is vrij simpel. Op het scherm zie je je huidige snelheid en wanneer je een flitslocatie nadert wordt er een bepaald icoon weergegeven, afhankelijk van de soort flitslocatie (vast of mobiel). Daaronder zie je het aantal meters tot die locatie en ook laat de applicatie een waarschuwingsgeluid horen als je wilt, of een trilling.

De kracht van Wikango zit hem in het feit dat gebruikers onderweg ook zelf flitslocaties kunnen toevoegen, waarbij deze gelijk toegevoegd worden aan de database. De volgende chauffeur die langs dezelfde plek komt zal dus gelijk al gewaarschuwd worden als het om bijvoorbeeld een mobiele radarcontrole gaat.

Je kunt instellen of je enkel een waarschuwing wilt krijgen bij een mobiele radar of bij een vaste radar (of allebei) en ook zit er een smart mute optie in. Hierdoor word je alleen gewaarschuwd wanneer je op de betreffende plek te hard rijdt. Wanneer je je aan de snelheid houdt komt er geen waarschuwing.

Wikango is gratis verkrijgbaar in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:16
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.