Wayfinder lanceert Power Search voor iPhone

Wayfinder heeft een zoekapplicatie voor de iPhone ontwikkeld, waarbij locatie-afhankelijke zoekresultaten op een kaart worden getoond. Zo spoor je makkelijk de dichtstbijzijnde stomerij op.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Wayfinder Power SearchWayfinder is al een paar jaar bekend als leverancier van off-board navigatiesoftware. Off-board houdt in dat de kaarten niet op een pda, smartphone of een ander mobiel apparaat zijn opgeslagen, maar voortdurend via een internetverbinding van een centrale server worden gehaald. Helaas kondigt Wayfinder op de beurs CTIA geen navigatiesoftware voor de iPhone aan, maar ze hebben wel een snelle zoekapplicatie met de naam Wayfinder Power Search bedacht.

Als je informatie opzoekt op een mobiele telefoon, wil je snel resultaten zien. Op een desktopcomputer heb je misschien nog het geduld om een paar Google-resultaten af te lopen, maar op het kleine scherm van de mobiele telefoon ben je daartoe minder snel geneigd. Wayfinder heeft met Power Search een passende oplossing bedacht: deze webapplicatie doorzoekt gelijktijdig meerdere databases met een enkele zoekterm.

Dat is natuurlijk niets nieuws: metazoekmachines zoals Dogpile of het Nederlandse Vinden.nl bestaan al meer dan tien jaar. Wat wel nieuw is, is dat Wayfinder Power Search de zoekresultaten op je huidige locatie toespitst en de resultaten op een Tele Atlas-kaart projecteert. Een zoekactie naar een stomerij levert dan een kaartje op, waarop je alle dichtstbijzijnde stomerijen kunt zien.

Wikipedia is ook bezig met de iPhone SDK met de bedoeling om een native versie van Wayfinder Power Search te ontwikkelen. Volgens Wayfinder is de informatie die ze bij zo’n zoekactie gebruiken grotendeels afkomstig uit ‘premium databases’ waarvoor normaalgesproken betaald moet worden. Voor een beperkte periode krijgen gebruikers ook toegang tot informatie van Wcities.

Meer info: persbericht Wayfinder

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:05
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.