Wall Breaker: uitgebreide brick breaker op de iPad

Wall Breaker is een nieuwe Arkanoid-achtige plankje-met-balletje game voor de iPad, iPhone en iPod touch. Het leuk aangeklede iPad-spel biedt meer dan 100 levels, verschillende soundtracks en een highscoremodus.

Wall Breaker iPad plankje met balletje ArkanoidBrick Breaker of Arkanoid-achtige. Hoe je het type spel ook wil noemen: Wall Breaker is een sterke nieuwe game in het genre waarin je met een plankje een balletje wegschiet om blokken van het scherm te doen verdwijnen. De nieuwe game voor de iPad, iPhone en iPod touch is voorzien van maar liefst 100 levels, een puzzelmodus en een extra attack-modus waarin je een zo hoog mogelijke score kan halen. Het mooiste van alles is dat je het spel gratis kan proberen.

Wall Breaker drie speltypes iPhoneDaarbij krijg je de eerste set levels er meteen bij. Voor een in-app aankoop van 79 cent ontgrendel je het volledige spel in de app en krijg je de extra spelmodi en de rest van de levels. Tegelijk met dat pakket horen verschillende stijlen van levels tijdens het spelen. Levels zijn voorzien van thema’s als wall, street, art, gum, wood, dance, pop en die gebruiken alle andere kleuren en muziek. Het spel is sowieso leuk aangekleed: het startscherm van de app doet bijvoorbeeld denken aan een gameposter uit de jaren tachtig.

Je speelt Wall Breaker door het plankje met je vinger in een hoek te sturen en je balletje op te vangen. De app schroomt het daarbij niet om véél power-ups in te zetten. Blokjes met een vraagteken erop slopen, ontlokt muntjes of bijzondere krachten: je ene bal wordt drie ballen, je plankje schiet kogels om andere blokjes af te schieten en zo zijn er nog veel meer variaties. Waar die gebruikelijk zijn in het genre, gaat Wall Breaker nog wel een stapje verder. Met de verzamelde munten kan je terecht in de Store in het spel, waar je ze kan spenderen aan plankjes en balletjes die andere bonussen met zich meedragen. Niet zomaar upgrades waardoor het spel makkelijker wordt, maar keuzes die je maakt. Je kan bijvoorbeeld een plankje kopen dat de waarden van de munten die je vangt verdubbelt, maar alle bonussen uitschakelt. In totaal zijn er meer dan twintig variaties op de kop te tikken.

Wall Breaker ruim 100 levelsWall Breaker bedient ook fanatieke doorzetters: je verdient achievements in Game Center als je goede prestaties neerzet en kan je highscore op de attack-modus bijvoorbeeld publiceren op Facebook. De meest vriendelijke eigenschap van het spel is waarschijnlijk dat je niet als vanouds game over bent als je in level 7 je derde balletje verliest nadat je de eerste zes levels met twee vingers in je neus doorkwam. Dat is dat je elk level los kan spelen, om er de maximale waardering van drie sterren op te halen. Ontwikkelaar Smartmind heeft al bekend gemaakt dat je meer gratis updates kan verwachten in de toekomst.

Downloaden: Wall Breaker (gratis, volledige spel in-app €0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2012, 15:25
Categorie Games
Onderwerpen arkanoid, highscore

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.