Wacom brengt Bamboo Paper-app voor iPad uit

Wacom heeft een tekenstift op de markt gebracht, waar je nu ook de bijbehorende app voor kan installeren. Met deze app kun je handgeschreven tekeningen maken, schetsen en meer.

wacom bambooWacom heeft een tekenstift op de markt gebracht onder de naam Bamboo Stylus. Deze schrijfpen is speciaal aangepast voor gebruik op de iPad. Om het genot van handschrift op de iPad nog eens extra te kunnen ervaren, hebben ze nu ook een bijpassende app uitgebracht. Die is ook (gratis) te installeren als je geen Bamboo Stylus hebt. Bamboo Paper geeft je de mogelijkheid om virtuele notitieblokken op je iPad te maken, zodat je ideeën visueel kunt uitwisselen. Je kunt er handgeschreven notities mee maken, maar ook schetsen en tekeningetjes.

De app is handig voor scholieren, die bijvoorbeeld wiskundige formules moeten opschrijven, een schets van een handvaardigheidsproject moeten maken, muziek willen componeren of niet-Westerse talen willen schrijven.


wacom bamboo notesVoor Chinees, Japans en Arabische teksten heb je geen speciaal toetsenbord nodig. Werk je bij een bedrijf, waar je veel grafieken en schema’s moet maken, dan kun je de app ook gebruiken bij het brainstormen of bij het maken van een design-schets. Thuis kun je de app gebruiken om snel een boodschappenlijstje te maken, een ontwerp voor de nieuwe badkamer, een tuininrichting of gewoon als tekentablet voor de kinderen wanneer ze op de achterbank zitten. Grote voordelen van zo’n app: het kost geen papier, je kunt het voor allerlei zaken gebruiken, zelfs als reisdagboek of als tekenblok als je tijdens een saai telefoongesprekken gewoon wat kattebelletjes wilt tekenen.

bamboo notes handDe ontwikkelaars hebben gezorgd dat je snel een bepaalde schets kunt terugvinden, door een miniatuurweergave van alle pagina’s. Vanuit de app stuur je een losse pagina of een compleet notitieboek per e-mail naar anderen of maak je een afdruk op de printer. En wil je je ideeën met een groep delen, dan verbind je je iPad met de projector, om te brainstormen of tijdens een vergadering. Belangrijke pagina’s kun je voorzien van een bookmark.

De app is gratis tot eind juni. Zoals gezegd is het niet verplicht om de bijbehorende stylus te kopen, maar die maakt het tekenen van fijne lijnen wel een stuk makkelijker. De stylus zorgt voor dezelfde geleiding die ook tussen vinger en iPad-scherm bestaat.

Downloaden: Bamboo Paper (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 juni 2011 om 21:49
Categorie
Productiviteit
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.