VIVA wint prijs als beste uitgeef-app van 2011

VIVA heeft de prijs gewonnen als beste uitgeef-app 2011 van Mediafacts.

viva ipadSanoma heeft afgelopen donderdag de prijs voor beste uitgeef-app 2011 gewonnen. Het werd bekendgemaakt op het Nationaal Uitgeverscongres van Mediafacts, waar ondergetekende de prijs mocht uitreiken aan VIVA. Een vakjury bestaande uit Hans Janssen (CEO van softwarebedrijf WoodWing), Rob van Bracht (designer van talloze bladen en apps), Thomas Engel (directeur van appontwikkelbedrijf The Saints) en mijzelf beoordeelden de ingezonden apps. Daarbij werd onder andere gekeken naar functionaliteit, design en businessmodel. Ook het gemak van de navigatie speelde mee.

Drie apps haalden de top 3: UIT van het Amsterdams Uitburo, Veronica Magazine (een combinatie van tv-gids en tijdschrift) en VIVA. VIVA scoorde het hoogst op alle criteria. Volgens de jury: β€œEen buitengewone prestatie, waarbij zwaar weegt dat de app van VIVA echt toegevoegde waarde biedt ten opzichte van het papieren magazine. Deze app biedt een heldere navigatie en volgt de laatste stand der techniek. β€œ

Corinne van Duin, hoofdredacteur VIVA, legt in een reactie uit dat ze nu een jaar aan het pionieren zijn. Het levert voortschrijdende inzichten op, waardoor bijna wekelijks nieuwe keuzes worden gemaakt. De redactie, het uitgeefteam en de technische mensen leren er veel van. Dat het project geslaagd is, blijkt nu ook wel uit deze prijs. Via de VIVA-app kun je het tijdschrift lezen in een interactieve variant, die speciaal voor de iPad wordt gemaakt. De eerste editie van het magazine is gratis, daarna betaal je €2,39 per nummer. In de app krijg je ook toegang tot het VIVA Forum, de blogs en iPad only-artikelen.

Downloaden: VIVA HD (gratis)
Zie ook artikel op Mediafacts

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2011, 19:05
Categorie Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.