Ustream 3GS Recorder: deel video met anderen

Ustream 3GS Recorder is een programma waarmee je je eigen video's kunt uploaden naar de UStream website.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

ustreamDe Ustream website is bekend van het aanbieden van live videostreams door zijn gebruikers en ook door officiële televisie-kanalen zoals bijvoorbeeld Fox News. Ustream kwam al eerder met een officiële applicatie, waarmee je deze (vaak live) video’s kunt bekijken. Zo boden ze destijds via de website en de iPhone app de CNN livestream aan van de inauguratie van Obama. Nu is er naast deze al bestaande Ustream Viewing Application een nieuwe Ustream app toegevoegd speciaal voor de iPhone 3GS. Met de Ustream 3GS Recorder kun je je eigen video’s maken en uploaden naar de website zodat deze ook voor anderen te bekijken zijn.

Eerder was er al een dergelijke Ustream applicatie beschikbaar via het jailbreak-circuit. Maar de makers hebben met het uitkomen van de 3GS blijkbaar toch voor de officiële weg gekozen. Helaas blijkt uit het screenshot dat het nog niet mogelijk is om live beelden te versturen via de applicatie. Je zult dus eerst een filmpje moeten maken met je 3GS, waarna je deze pas kunt uploaden en delen met anderen. Bij de jailbreak-variant van de Ustream app was dit wel mogelijk.

Of deze functionaliteit in de toekomst alsnog wordt toegevoegd is de vraag. Providers blijken voorlopig nog niet erg happig op deze 3G bandbreedte-vretende applicaties. Een alternatief om live videobeelden te streamen is overigens Qik, een jailbreak applicatie die te vinden is in Cydia. Zij hadden destijds ook een livestreaming applicatie klaar voor de App Store, maar deze werd toen niet goedgekeurd door Apple vanwege bovengenoemde reden.

Ustream 3GS Recorder is gratis verkrijgbaar in de App Store.
Let op: alleen geschikt voor de iPhone 3GS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:21
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.