Unity 3.0 krijgt ondersteuning voor iPad

Unity heeft versie 3.0 van de Unity gamesengine aangekondigd. Daarmee wordt het mogelijk om grafisch mooie apps te maken voor de iPad.

unity engineUnity Technologies heeft de derde generatie van z’n ontwikkelplatform uitgebracht, waarin voor het eerst ook iPad, PlayStation 3 en Android worden ondersteund. Unity 3.0 levert verbeterde rendering en maakt het makkelijker om voor meerdere platformen te ontwikkelen.

Al eerder werden Windows, Mac, iPHone, Wii en Xbox 360 ondersteund. In de Pro-versie zal de Beast-technologie van Illuminate Labs worden meegeleverd (voor fotorealistische scenebelichting) en een oplossing van Umbra Software, bedoeld voor games met grote open scenes en complexe geometrie.

engine unity

In de Pro-versie van Unity, die $1.500 per ontwikkelaar kost, zijn beide standaard meegeleverd. Een upgrade is verkrijgbaar voor $750. Helaas kan het wel even duren voordat die Unity 3.0 games op de markt komen, want de officiële release is pas deze zomer. Eerder komen er wel betaversies op de markt. De normale versie van Unity (dus niet Pro) is gratis voor commercieel en niet-commercieel gebruik.

Meer info: Unity 3D

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2010, 17:46
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.