UiTagenda op de iPhone: de cultuuragenda voor Vlaanderen

CultuurNet Vlaanderen heeft de UiTagenda voor de iPhone uitgebracht. Alle activiteiten die je je kunt voorstellen zijn erin te vinden, van dans tot film en van braderieën tot musea.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

uitagendaUiTinVlaanderen.be heeft een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je ziet welke activiteiten er in Vlaanderen te doen zijn. Leuk voor Belgen, maar natuurlijk ook voor Nederlanders die in de grensstreek wonen. De agenda is een initiatief van CultuurNet Vlaanderen en toont wat er te doen is op het gebied van muziek, dans, theater, film, festivals, expo’s, nachtleven en andere evenementen. Bij het opstarten zie je drie knoppen onderin het scherm: Categorieën, Zoeken en In mijn buurt. Vanuit Nederland heeft die laatstgenoemde functie niet zoveel zin; het is ook niet mogelijk om in de instellingen bijvoorbeeld een straal van 50 kilometer in te stellen. Maar met de zoekfunctie kun je toch gericht naar evenementen in jouw gewenste stad of dorp zoeken, bijvoorbeeld Brugge of Brussel.

Tickets reserveren kan via de -contactgegevens, maar dit is geen geautomatiseerde functie: je zult zelf het aangegeven telefoonnummer moeten bellen of naar de website bladeren om te zien hoe je tickets moet reserveren. Voor mensen die graag op pad gaan en in de stemming zijn om iets leuks te gaan doen, is de UiTagenda een aanrader. Je kunt bijvoorbeeld ook opzoeken welke uitjes geschikt zijn om met kinderen te doen. Wil je actief bezig gaan, dan vind je in de categorie Doen de juiste activiteiten (met onder andere cursussen en kermissen) en kijk je liever toe, dan is de categorie Bezoeken (met musea, markten en braderieën) de plek om jouw ideale uitje te vinden. De UiTagenda bevat activiteiten in Vlaanderen en Brussel.

uitagenda

Downloaden: UiTagenda (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:38
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.