Exactly: tijdschriften in originele opmaak op de iPhone

Exact Editions brengt een applicatie uit, waarmee je tijdschriften in originele titels kunt bekijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

exactlySupermarkten en andere winkelketens zoals de HEMA of V&D zetten hun aanbiedingen graag in een digitale folder. Het zijn webapplicaties waarbij je op een hoekje klikt om een bladzijde om te slaan, waarbij je duidelijk het knispergeluid van papier hoort (voorbeeld: Vomar). Net echt, zo’n digitale folder.


Maar eigenlijk is het onpraktische mooimakerij: je moet bij elk product inzoomen om de beschrijving te kunnen lezen. Eigenlijk ben je als koopjesjager beter af met de aanpak van Dirk: gewoon een lijst met aanbiedingen voorzien van een foto. Toch zijn er nog steeds mensen die digitale content het liefst in een vertrouwd formaat zien: een folder waar je doorheen kunt bladeren of een boek waarbij je de pagina’s hoorbaar kunt omslaan.

exactlyDe boeken- en tijdschriftenmarkt staat voor dezelfde vraag: als je tijdschriften digitaal gaat aanbieden, wordt het dan de klassieke opmaak zoals mensen gewend zijn? Of maak je iets, dat op het scherm makkelijker leesbaar is? De aanbieder Exact Edition heeft bij de iPhone-applicatie Exactly voor de ouderwetse tijdschriftopmaak gekozen: met deze applicatie kun je tijdschriften lezen en bladeren in een soort coverflow-weergave, zodat het lijkt alsof je daadwerkelijk een pagina omslaat. Consequentie daarvan, is dat je bij vrijwel elk artikel moet inzoomen om de tekst makkelijk te kunnen lezen. Dat wordt dus pinchen en swipen om de tijdschriften te bekijken.

De applicatie is gratis en geeft toegang tot diverse boeken en tijdschriften. Je kunt bijvoorbeeld het januarinummer van het cricketmagazine All Out Cricket of het meinummer van Athletics Weekly lezen. Bij elk tijdschrift heb je gratis toegang tot een aantal nummers. Wil je volledige toegang tot alle nummers, dan zul je een abonnement moeten afsluiten. Het gaat om tijdschriften voor specifieke doelgroepen, zoals mensen die van vliegvissen, surfen of Italiaans eten houden. Bekende massatijdschriften zoals Wired of Cosmopolitan zitten er niet in en Nederlandstalige ook niet.

Downloaden: Exactly (gratis)
Meer info: Exact Editions

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 0:37
Categorie
Boeken
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.