Trilobyte kondigt Diddly aan, moeilijk quizspel voor de iPad

Ontwikkelaar Trilobyte heeft een iPad-game aangekondigd. Diddly wordt een quizspel met vragen die zo moeilijk mogelijk worden, waardoor alleen echte quizfans verzekerd zijn van een goede eindscore.

Diddly iPadTrilobyte, een bekende ontwikkelaar vooral actief in de jaren ’90, heeft een nieuw iPad-spel aangekondigd. Diddly laat vier spelers tegen elkaar strijden in een quizspel, waarin ze verschillende soorten vragen correct moeten beantwoorden. De vragen van het spel zullen zo moeilijk mogelijk worden, waardoor alleen de echte quizfans met een goede eindscore kunnen eindigen. De ontwikkelaar moet eerst geld via Kickstarter verzamelen om het spel van de grond te krijgen.

Vragen zijn op verschillende manieren opgesteld: je moet soms gewoon een directe vraag beantwoorden, maar er duiken ook afbeeldingen op waar je iets uit moet afleiden of muzieknummers waar je naar moet luisteren. Het gehele spel wordt begeleid door een quizmaster die de vragen en antwoorden opleest.

Het spel is nog maar net op Kickstarter opgedoken en heeft op het moment van schrijven nog maar 225 dollar ingezameld. Of ze hun beoogde 25.000 dollar binnen zullen halen is daarom nog niet duidelijk. Doneer je 10 dollar of meer, dan kun je rekenen op een kopie van het spel (of, als het spel gratis wordt uitgegeven, een gratis in-app aankoop). Je krijgt meer cadeau’s als je meer doneert.

Ontwikkelaar Trilobyte is vooral bekend van The 7th Guest, één van de eerste games die uitkwam op een CD-ROM. In het spel bewoog je door een wereld heen gevuld met interactieve 3D-beelden. Bill Gates zou het spel uiteindelijk “de nieuwe standaard in interactieve entertainment” noemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2011, 12:30
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.