Tiny Troopers zijn terug met iOS-game Tiny Troopers 2: Special Ops

Tiny Troopers 2: Special Ops is de opvolger van Tiny Troopers. In deze game moet je kleine soldaatjes aansturen om missies uit te voeren. Het is een oorlogs-gevechtsgame, maar met lief uitziende poppetjes. Tiny Troopers was al erg populair, de opvolger is nóg leuker.

tiny troopers 2 special opsTiny Troopers gooit hoge ogen in de Nederlandse App Store. Het krijgt een riante waardering van 4,5 sterren en wordt – afgaande op het aantal reviews – heel veel gespeeld. Hoog tijd dus om eens naar de opvolger te kijken, Tiny Troopers 2: Special Ops. In de game spelen kleine militaire poppetjes de hoofdrol, die grappige teksten roepen bij een aanval. Grappig, lief zelfs, maar toch is het een oorlogsgame waarbij het erom gaat om zoveel mogelijk te knallen.

Tiny Troopers 2 is een betaalde game met een bescheiden prijs van €0,89. Je kunt na aanschaf nog helemaal losgaan met in-app aankopen, maar dat hoeft niet. Qua uiterlijk ziet Tiny Troopers 2 er net zo uit als z’n voorganger. In het menu kies je een missie van de kaart, met keuze uit drie verschillende operaties die op hun beurt weer bestaan uit acht missies. In elke missie heb je een doel (bijvoorbeeld: red alle gevangenen of: verniel alle gebouwen) en je kunt bonuspunten verdienen door nog een extra doelstelling te halen. De moeilijkheidsgraad is Easy, Normal of Hard, afhankelijk van je ervarenheid met de game. Ben je eenmaal met een missie begonnen, dan moet je die ook afmaken. Je schakelt daarvoor de militairen in, poppetjes met grote hoofden, die je aanstuurt door op het scherm de gewenste locatie aan te tikken. Schieten op een vijand betekent dat je ook op het scherm tapt, waarna de soldaten hun wapens richten en gaan knallen. Er zijn ook wapens zoals granaten, die je met de vinger op het scherm naar de vijand of een vijandelijk gebouw sleept. Je vindt de speciale wapens tijdens het uitvoeren van de missie of je kunt ze kopen.

tiny troopers 2

Lukt het uitvoeren van de missie, dan kun je verder gaan naar de volgende. Onderweg pak je power-ups, medailles en andere items mee. De soldaten worden ondertussen steeds ervarener en stijgen in rang, waardoor ze beter presteren. Maar zodra eentje wordt gedood ben je ook de ervaring kwijt en moet je weer aan de slag met een minder ervaren soldaat. Als je Tiny Troopers 2 hebt uitgespeeld, is er weinig reden om nogmaals te spelen omdat de levels die je krijgt voorgeschoteld bij de tweede en derde keer spelen precies hetzelfde zijn. Het wachten is dan op Tiny Troopers 3.

Downloaden: Tiny Troopers 2: Special Ops (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2013, 20:42
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.