TimeToCall: hoe een iPhone tijdzone-app tot stand kwam

TimeToCall is een app waarmee je kunt kijken hoe laat het een goed moment is om anderen te bellen. De ontwikkelaar legt in blogpostings uit hoe het ontwikkeltraject verliep.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

timetocall-iphone-detailHet gebeurt maar zelden dat ontwikkelaars gedetailleerd vertellen hoe een app tot stand kwam. De maker van de app TimeToCall besloot dat wel te doen: in 10 dagen maakte hij elke dag een blogposting, waarin hij uitlegt welke designbeslissingen hij moest nemen, tegen welke problemen hij aanliep en wat de omvang van de app zou worden. TimeToCall is inmiddels in de App Store verschenen. Het is een app geworden waarmee je in één oogopslag kunt zien of het een geschikt tijdstip is om iemand in een andere tijdzone te bellen. Je kunt zelfs meerdere tijdzones in beeld krijgen: handig als je bij een Apple-keynote wilt kijken of de inwoners van Tokio of Sydney nog wakker zijn.

TimeToCall is een universele app voor iPhone en iPad geworden. Meer dan 4.000 locaties wereldwijd zijn voorgedefinieerd. Je kunt met een schuifbalk zoeken wat de beste tijd is om anderen te bellen. Kleuren en een tijdsaanduiding ‘afternoon’, ‘dinner’ of ‘late at night’ geven aan of het een geschikt moment is.

Hilton Lipschitz is zelfstandig ontwikkelaar en de man achter deze app. Zijn blogpostings geven wel een min of meer ideaal traject aan: het lijkt alsof je in 10 dagen een app kunt bouwen en indienen bij Apple en dat ‘ie ook meteen dezelfde dag wordt goedgekeurd. Meestal loopt het anders, ook bij Hilton: hij stak 100 uur in het project en de goedkeuring duurde meer dan een week.

Ook als het op het laatste stadium aankomt heeft Hilton oog voor: hij legt beginnende ontwikkelaars uit welke valkuilen ze tegen kunnen komen. Zoals feature creep: nog één functie erbij, dan is de app helemaal af. Maar als je dat vaak genoeg doet, schuift de releasedatum steeds verder vooruit.

Downloaden: TimeToCall (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2013, 22:20
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.