The Waste Land: gedicht op je iPad voor 11 euro

T.S. Eliot schreef in 1922 het gedicht 'The Waste Land'. Nu is het gedicht als multimediale ervaring te bekijken op je iPad, met voorlees-audio, een performance, het manuscript en notities.

waste land manuscriptOp het eerste gezicht lijkt het een absurde prijs: 11 euro voor een app waarmee je het gedicht The Waste Land van T.S. Eliot kunt lezen? Maar The Waste Land is dan ook niet zomaar een app of een boek. Het is een visuele ervaring waarbij je in meer dan 35 video’s kijkt wat de deskundigen over dit gedicht te zegen hebben. Er zitten originele pagina’s uit het manuscript bij, waarin je ziet hoe Ezra Pound de dichter bijstond tijdens het schrijven. Met een speciaal navigatietool kun je de structuur van het gedicht doorgronden. Er zitten interactieve notities in, die de betekenis en verwijzingen in het gedicht beter helpen te begrijpen.

Ook kun je naar een audiobestand lezen, waarin T.S. Eliot de tekst zelf voorleest. De audio is volledig gesynchroniseerd met de tekst. Een performance door Fiona Shaw, ook gesynchroniseerd met de tekst is ook binnen de app te bekijken. Het gedicht uit 1922 is nogal met z’n tijd meegegaan. Toch vragen we ons nog steeds af hoe groot de doelgroep van zo’n app is (en waarom de app €10,99 waard zou moeten zijn).

Downloaden: The Waste Land (€10,99)

the-waste-land

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2011, 21:48
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.