The Professional Chef: kookbijbel voor professionals op de iPad verschenen

The Professional Chef is het handboek van The Culinary Institute of America. Professionele koks en andere kookfanaten kunnen in dit boek ingrediënten leren kennen en professionele maaltijden bereiden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

the-professional-chef-ipadThe Professional Chef wordt volgens haar uitgever ook wel ‘de Bijbel van alle kookboeken’ genoemd en vanaf nu is dat boek niet alleen meer op papier te lezen. De zonet verschenen variant op de iPad kost 39,99 euro, maar liefst 20 euro goedkoper dan de hardcover-variant op een zekere grote Nederlandse boekensite. The Professional Chef biedt niet alleen een lijst gerechten die je kan maken, maar met name de basis erachter. Welke ingrediënten gebruik je, op welke temperatuur komt iets het best tot zijn recht en hoe krijgt een soep een dichte structuur?

De term professioneel uit de titel staat er niet voor niets. The Professional Chef gaat veel verder in het kennisgebied dan de gemiddelde hobbychef en behandelt allerlei aspecten van het bereiden van eten. Je hebt er helaas wel een verregaande kennis van de Engelse taal voor nodig. Het boek hanteert niet de eenvoudigste Engelse schrijfstijl en bovendien stikt het van vakgerichte terminologie.

the-professional-chef-eitje-bakkenVan een boek dat de Bijbel onder de kookboeken wordt genoemd, mag je een behoorlijke hoeveelheid informatie verwachten en die krijg je ook. Het telt 36 hoofdstukken in categorieën die variëren van het kopen van eieren en het bereiden van vlees op verschillende manieren. Sommige rubrieken eindigen na uitgebreide instructies over alle facetten waar je op moet letten met een handvol gerechten, anderen hebben enkel een quiz waarmee je je eigen kennis kan meten.

Het hoofdstuk Soups is gratis te downloaden in de gratis applicatie van uitgever Inkling. Daar zijn andere hoofdstukken eveneens voor 2,99 euro per stuk te koop. Het hoofdstuk soepen bestaat uit verschillende bereidingsmethodes, het maken van een alternatief voor bouillon, algemene regels voor het maken van soep en 33 gerechten. Daarbij valt het overigens op dat lang niet alle gerechten van foto’s zijn voorzien. Wel biedt een ander onderdeel weer een instructiefilmpje.

De bediening van The Professional Chef in overzichtelijk en te vergelijken met bijvoorbeeld Facebook en Twitter voor de iPad. Links staat een menu en rechts daarvan verschijnen de pagina’s die je selecteert. Die kun je naar onderen vegen om verder te lezen, maar ook naar rechts vegen om het menu eronder weer te zien, waarna je weer verder kan navigeren. Bijzonder en potentierijk is de functie om reacties te geven aan pagina’s en aan recepten en de reacties van anderen te lezen. Zo kun je na verloop van tijd misschien wel stuiten op suggesties voor een ander ingrediënt in de soep dat ook erg aan te raden valt. Eveneens kun je zelf notities bij een pagina en dus gerecht maken. Een zoek- en favorietenfunctie maken het aantal knoppen in beeld af.

The Professional Chef is qua prijs, toon en technieken duidelijk gericht op de fanatieke en zelfs bedrijfsmatige koks. Als je jezelf daartoe rekent, heb je er een pareltje van een kookboek bij op de iPad bij – er van uitgaande dat je de Engelse taal bijzonder goed beheerst.

Downloaden: The Professional Chef (€39,99)
Downloaden: Inkling (gratis, gratis hoofdstuk Soups van The Professional Chef downloaden)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2011, 18:48
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.