TeamViewer: gratis oplossing om Windows of Mac op afstand te bedienen

TeamViewer is een gratis oplossing om je Mac of Windows-pc op afstand te bedienen. De software stelt je in staat om bijvoorbeeld vensters te sluiten of je computer op afstand te herstarten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

teamviewer remote windowsAan de royale hoeveelheid applicaties waarmee je op afstand je desktop kunt besturen is weer een nieuwe kanshebber toegevoegd: TeamViewer voor de iPhone. Op de desktop bestaat deze software al wat langer. Sterker nog, ze beweren al meer dan 60 miljoen tevreden gebruikers te hebben. Net als bij soortgelijke applicaties als LogMeIn Ignition en RDM+ moet je de benodigde desktopsoftware op de Mac of PC installeren.

Daarna installeer je de applicatie op de iPhone. Nadat je codes hebt uitgewisseld om iPhone en desktop met elkaar te koppelen kan de pret beginnen. Je desktop verschijnt op de iPhone, waarbij je in landschapsweergave kunt kijken.

teamviewer macMet multitouch, een muis en toetsenbord onderin de werkbalk kun je alle elementen op je bureaublad bedienen. Je kunt inzoomen, slepen en dubbelklikken. Het werkt via 3G en Wi-Fi, waarbij rekening wordt gehouden met je verbindingssnelheid. Op afstand je pc herstarten kan natuurlijk ook. Bovendien is het handig om op afstand a-technische vrienden en familieleden te helpen, die met hun pc in de knoop zijn geraakt. Het zou mooi zijn als dergelijke toepassingen ook voor de iPad worden aangepast, want dan kun je pas écht vanaf de zitbank allerlei zaken regelen.

TeamViewer heeft één groot pluspunt ten opzichte van LogMeIn en andere concurrenten: het is volledig gratis voor persoonlijk gebruik. Wil je de Pro-versie van de applicatie zakelijk gebruiken, dan betaal je

Downloaden: TeamViewer Remote (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 18:16
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.