StickyBits: plaats digitale informatie in de werkelijke wereld

Met StickyBits is het mogelijk om digitale informatie te koppelen aan een barcode die je vervolgens ergens in de werkelijke wereld paatst. Het is geschikt voor Android en iPhone.
Jeroen Oosterhof - · Laatst bijgewerkt:

stickybits stickerStickyBits is een nieuwe manier van informatie delen. Je kunt namelijk zelf een barcode aanmaken en die op een bepaalde plaats achterlaten. Aan de streepjescode kun je bepaalde informatie hangen die voor anderen zichtbaar wordt wanneer ze deze scannen met de StickyBits-applicatie die beschikbaar is voor Android en iPhone. Die informatie kan bestaan uit tekst, een afbeelding of een geluidsfragment. Ook is het voor mensen die je code gevonden hebben mogelijk om extra informatie toe te voegen. Als ‘eigenaar’ van een barcode krijg je een notificatie wanneer iemand deze scant of als de code op een andere locatie gelezen wordt, dan waar jij deze hebt achtergelaten.

Je kunt je eigen barcodes aanmaken op de website van StickyBits en ze vervolgens uitprinten op een stickervel. Een andere optie is om een bestaande barcode met de applicatie te scannen en daar eigen informatie aan toe te voegen. Zou je bijvoorbeeld je CV aan heel Nederland kenbaar willen maken, dan hang je die gewoon aan de barcode van bijvoorbeeld een blikje cola van een bepaald merk. De barcode is namelijk op alle blikjes gelijk, dus zodra iemand aan de andere kant van Nederland een blikje van hetzelfde merk met behulp van de StickyBits-applicatie uitleest krijgt hij, of zij, jouw CV te zien. De applicatie maakt een koppeling met Twitter, Facebook en Foursquare mogelijk zodat je elke scan met deze diensten kunt delen.

stickybits

In de basis is StickyBits een leuk idee en kan het nuttig en leuk zijn om op deze manier informatie te delen. Het is alleen te hopen dat bestaande barcodes op producten voor gebruikers beschikbaar blijven en niet door fabrikanten met reclameboodschappen gevuld worden.

Downloaden: StickyBits (gratis)

Hieronder een korte demo van de applicatie door SimpleGeo, de gebruikte software voor de geotags van de barcodes:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2010, 23:51
Categorieën Amusement, Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.